Bursa de la București închide în creștere, în linie cu bursele europene

Bursa de la București închide în creștere, în linie cu bursele europene
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 apr 2017

Bursa de Valori București (BVB) a închis în creștere ședința de miercuri, în linie cu bursele europene, rulajul cu acțiuni însumând 33,9 milioane de lei. Indicele compozit BET Plus a crescut cu aproape 0,44%, iar BET, al titlurilor blue-chip, cu 0,41%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a fost singurul cu o evoluție negativă în ședința de astăzi și a închis în scădere cu 0,18%. Acțiunile Fondului Proprietatea, cu o pondere de peste 30% în BET FI, au coborât cu 0,55%.

Pe piața principală, cel mai tranzacționat emitent a fost Banca Transilvania (TLV), cu un rulaj de 6,8 milioane de lei. Pe următoarele poziții ca rulaj pe segmentul principal s-au situat Electrica (EL) și Romgaz (SNG), cu tranzacții de circa 4,8 milioane de lei fiecare.

Acțiunile TLV au urcat cu 1,3%, iar cele Romgaz cu 0,3%. Pe de altă parte, acțiunile Electrica au avut un declin de 0,98%.

Litigiile s-au încheiat. Hidroelectrica are liber pentru listarea la Bursă CITEȘTE ȘI Litigiile s-au încheiat. Hidroelectrica are liber pentru listarea la Bursă

Pe piața deal au fost două tranzacții, cu o valoare totală de 1,13 milioane de lei, cu titluri Transgaz (TGN).

La nivel regional, indicele WIG20 al bursei de la Varșovia a crescut cu 0,6%, BUX de la Budapesta a urcat cu 1,4%, iar indicele PX de la Praga, a scăzut nesemnificativ, cu 0,03%. Indicele pan-european, Stoxx Europe 600, a închis în urcare ușoară.

Revenind la BVB, BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a urcat cu 0,19%.

BET XT și BET BK au avansat cu 0,38%, respectiv 0,36%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
actiuni
banca tranilvania
electrica
bet