Bursa din Moscova intenționează să reia sesiunea de seară a pieții sale de acțiuni în septembrie

Bursa din Moscova intenționează să reia sesiunea de seară a pieții sale de acțiuni în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2022

Bursa din Moscova intenționează să reia sesiunea de seară a pieții sale de acțiuni în septembrie, a declarat șeful departamentului său de bursă, cea mai mare bursă din Rusia preconizând o revenire treptată la normal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacționarea acțiunilor a fost oprită la bursa Moscovei timp de aproape o lună din 25 februarie, a doua zi după ce președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina vecină, determinând sancțiuni occidentale menite să izoleze economic Rusia și apoi contramăsuri rusești, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE George Haber, antreprenor și investitor: Războiul din Ucraina nu este singurul conflict din lume. Totul se rearanjează CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE George Haber, antreprenor și investitor: Războiul din Ucraina nu este singurul conflict din lume. Totul se rearanjează

Boris Blohin, șeful departamentului de bursă al Bursei din Moscova, a declarat reporterilor că reluarea tranzacțiilor de seară cu instrumente derivate s-a dovedit pozitivă, ceea ce înseamnă că un pas similar ar putea fi luat în curând cu acțiunile.

”În primul rând vor fi tranzacționate cele mai lichide instrumente, acțiunile din indicele Moscow Exchange. Plănuim să lansăm o sesiune de seară în septembrie”, a spus Blohin.

Sesiunea de seară la Moscow Exchange începe la 16:00 GMT și se termină la 20:50 GMT. Orele principale de tranzacționare sunt între 07:00 și 16:00 GMT.

Bursa face o revenire treptată la normal, dar nu toate eforturile sale pentru o reluare fără probleme a activității au avut succes.

În pofida redeschiderii ușilor de tranzacționare pentru unii investitori străini, în august, banca centrală a Rusiei a zădărnicit planurile ca cei din națiunile ”prietenoase” să reia tranzacționarea la bursa de la Moscova, deoarece a dorit să împiedice investitorii din țări ”neprietenoase” să profite.

Rusia consideră țările care au impus sancțiuni ca fiind ”neprietenoase”. Drept urmare, clienților din jurisdicții ”prietenoase” li sa permis doar să reia tranzacționarea instrumentelor derivate, în timp ce tranzacționarea acțiunilor nu va fi reluată înainte de 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa din moscova
rusia