Bursa – în aparentă neclintire. Salt de 10% pentru acțiunile Electromagnetica pe cele mai mari tranzacții ale zilei

Bursa – în aparentă neclintire. Salt de 10% pentru acțiunile Electromagnetica pe cele mai mari tranzacții ale zilei

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 apr 2022

Indicele BET de la BVB a stagnat într-o sesiune marcată de o lichiditate foarte slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central și Nordis Group, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

După șocul inițial al atacului Federației Ruse în Ucraina, care a antrenat vânzări pe panică și o activitate de tranzacționare excepțională, bursa românească a intrat într-o etapă a volumelor foarte mici, ce s-a confirmat și în ultima ședință, în care rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 36.17 milioane lei (7,32 milioane euro).

De fapt, lichiditatea a fost într-atât de slabă încât, cu transferuri de 6,74 milioane lei, titlurile Electromagnetica (ELMA) și-au croit loc spre prima poziție, într-o zi în care cotația a avut o explozie de 9,91%, până la prețul de 0,1220 lei/acțiune.

Oferta de titluri de stat pentru populație se închide după subscrieri în valoare de 400 milioane euro. Participare aproape dublă față de exercițiul din decembrie CITEȘTE ȘI Oferta de titluri de stat pentru populație se închide după subscrieri în valoare de 400 milioane euro. Participare aproape dublă față de exercițiul din decembrie

Pe contrasens, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au coretat cu 1,64%,  până la prețul de 2,1050 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi însumând 6,14 milioane lei. Simptomatic pentru aparenta neclintire a pieței în care nu au fost ordine care să miște prețurile, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,5400 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 4,00 milioane lei și titlurile OMV Petrom (SNP), de asemenea, au stagnat, la prețul de 0,4730 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,14 milioane lei.

Cu excepția indicelui energetic BET-NG care s-a apreciat cu 0,54%, ceilalțâi indici au trădat aceeași inerție: -0,04% pentru indicele BET Plus, -0,12% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.181,93 puncte, +0,16% pentru indicele BET-XT și +0,01% indicele BET care la nivelul de 12.849.04 puncte se menține peste media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa – în aparentă neclintire. Salt de 10% pentru acțiunile Electromagnetica pe cele mai mari tranzacții ale zilei

Pe segmentul de energie, titlurile Conpet Ploiești (COTE) au coborât cu 0,52%, până la prețul de 77,00 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,22 milioane lei și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au avansat cu 0,87%, până la prețul de 40,70 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,64 milioane lei.

Foarte aproape de reperul unor tranzacții de 1 milion de lei au mai fost 3 simboluri, toate cu închideri divergente, în nota de nehotărâre a întregii sesiuni: +1,99%, până la prețul de 17,44 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), -0,93%, până la prețul de 0,8500 lei/acțiune, pentru titlurile Aquila (AQ) și staționare la prețul de 1,2100 lei/acțiune pentru titlurile Evergent Investments (EVER).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
electromagnetica