Bursa încheie săptămâna de tranzacționare cu o sesiune pozitivă. Volumele sunt foarte mici

Bursa încheie săptămâna de tranzacționare cu o sesiune pozitivă. Volumele sunt foarte mici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 iul 2022

BVB a adăugat o ședință în secvența de mișcări neconcludente care a caracterizat ultima lună și jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Presiunea la vânzare se menține ridicată pe bursele lumii, într-un context în care economistul american Nouriel Roubini anunță o criză a datoriilor marcată de stagflație. La New York Stock Exchange, pe indicele S&P500, orice încercare de trecere peste pragul de 3.800 de puncte a fost imediat respinsă.

În pofida acestor tendințe negative, bursa românească a consemnat o sesiune de aprecieri, în principal prin aportul creșterii cu 1,79%, până la prețul de 2,2700 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV) ,care au adunat schimburi de 3,90 milioane lei.

UiPath trece la concedieri CITEȘTE ȘI UiPath trece la concedieri

Tot pe segmentul bancar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 0,99%, până la prețul de 12,70 lei/acțiune, pe transferuri de 2,65 milioane lei, și titlurile grupului austriac Erste (EBS) au scăzut cu 1,45%, pe tranzacții de 1,35 milioane lei.

În ansamblu, piața a fost „pe verde”, fără a fi neapărat o susținere la cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,18 milioane lei (5,29 milioane euro) într-o zi în care indicele compozit BET-XT a câștigat 0,45% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,66%, până la nivelul de 12.375,32 puncte unde se află în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), așa cum se vede în graficul atașat.

Bursa încheie săptămâna de tranzacționare cu o sesiune pozitivă. Volumele sunt foarte mici

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a coborât cu 0,59%, până la nivelul de 50.107,35 puncte. Cel mai important titlu din structura sa, cel al Fondului Proprietatea (FP) a staționat la prețul de 2,0600 milioane lei, pe a 2-a activitate a zilei, de 4,12 milioane lei. Societatea a închis recent o ofertă publică de răscumpărare pentru un număr de 325,00 milioane acțiuni.

Celălalt indice sectorial, BET-NG care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a avansat cu 0,72% într-o sesiune în care cea mai mare lichiditate au avut-o acțiunile producătorilor de gaze naturale: +0,51%, până la prețul de 0,4900 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au cumulat cele mai mari volume ale zilei, în echivalent 4,25 milioane lei, și +0.99%, până la prețul de 50,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au adunat transferuri de 1,65 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz