Bursa Română de Mărfuri pregătește investiții pe piețele externe. 2,5 milioane euro, alocate pentru achiziții de acțiuni la operatori cu profil similar din regiune

Bursa Română de Mărfuri pregătește investiții pe piețele externe. 2,5 milioane euro, alocate pentru achiziții de acțiuni la operatori cu profil similar din regiune

Sursa: Mitsuko Yanagisawa / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 iun 2018

Bursa Română de Mărfuri are în vedere investiții în regiune prin achiziția de acțiuni emise de alte burse similare, în special pe segmentul energie și gaze naturale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investițiile sunt gândite să fie efectuate în limita unui plafon de până la 2,5 milioane euro, în acțiuni emise de burse similare din regiune de energie și gaze naturale.

Recent, Bursa Română de Mărfuri a reținut ca profit nerepartizat suma de 2,89 milioane lei, reprezentând 58,98% din profitul net de 4,90 milioane lei obținut anul trecut. Doar suma de 420.000 de lei merge spre acționari sub formă de dividende.

EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transelectrica ar urma să investească în Republica Moldova, devenind acționar majoritar la Moldelectrica, după modelul tranzacției Transgaz-Vestmoldtransgaz

La finele anului trecut, în cadrul unei dezbateri privind liberalizarea pieței gazelor naturale, președintele Bursei Române de Mărfuri, Septimiu Stoica, milita pentru existența unei burse a gazelor naturale, funcțiune pe care ar viza să o îndeplinească operatorul de piață la conducerea căruia se află.

„Este nevoie de bursă pentru tranzacționarea gazelor naturale? Răspunsul nostru imediat este: Da”, spunea Stoica. “Bursele reprezintă soluția cea mai ieftină și cea mai economică, pentru că permit ceea ce nicio altă instituție a economiei de piață nu poate să facă tehnic: confruntarea și negocierea în același timp a mai multor reprezentanți ai vânzătorilor și cumpărătorilor - deci tranzacționarea multilaterală. Bursa este de asemenea capabilă să ofere prețurile de referință și transparența necesară care să dea credibilitatea acelor prețuri de referință. La care adăugăm, evident, reglementările și controlul din partea autorităților publice”, a declarat Septimiu Stoica.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa romana de marfuri