Bursa românească deschide săptămâna pe o tendință negativă și pe volume foarte mici

Bursa românească deschide săptămâna pe o tendință negativă și pe volume foarte mici

Foto Dreamstime

scris 30 mar 2020

Într-un context internațional încă neclar și cu extinderea epidemiei de coronavirus pe teritoriul național, Bursa de Valori București pierde în debutul primei ședințe de tranzacționare aproape un procent și jumătate.

Cu perspectiva prelungirii etapelor de restrângeri a activitităilor economice până pe 30 aprilie în prima economie a lumii, anunțată de președintele american Donald Trump, și cu stres adâncit în piața de energie, unde petrolul atinge noi minime ale ultimilor 18 ani, și pe bursa românească avem un început de săptămână dominat de aversiune la risc. Acesta se vede în principal la nivelul volumelor.

Un singur emitent nu depășea după prima  oră de tranzacționare reperul unor transferuri de 1 milion de lei, respectiv Banca Transilvania (TLV) ale cărei titluri se depreciau cu 1,35%, până la prețul de 1,7500 lei/acțiune iar schimburile de numai aproximativ 335.000 de lei erau suficiente pentru a ține în top 3 tranzacționare titlurile Fondul Proprietatea (FP), care coborau cu 1,82%, până la prețul de 1,0800 lei/acțiune.

EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă legislația legată de pandemia Covid 19. Indemnizația pentru firme - doar cu certificat de urgență. Ajutorul social - fără verificări. Șomajul se cere pe email CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă legislația legată de pandemia Covid 19. Indemnizația pentru firme - doar cu certificat de urgență. Ajutorul social - fără verificări. Șomajul se cere pe email

În ansamblu, piața pierde aproape un procent și jumătate, indicele BET fiind pe o reacție de respingere de la un nivel de rezistență pe care nu a fost capabilă să îl treacă la jumătatea săptămânii trecute și regândindu-se sub reperul de 7.500 de puncte. Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) se depreciau cu1,74%, până la prețul de 11,32 lei/acțiune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea