Bursele europene își adâncesc declinul pe fondul unor noi restricții și amânării măsurilor de stimulare

Bursele europene își adâncesc declinul pe fondul unor noi restricții și amânării măsurilor de stimulare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 oct 2020

Acțiunile europene și-au adâncit declinul în ședința de joi, a treia zi consecutivă de scăderi, în contextul în care un nou val de restricții a amplificat îngrijorările investitorilor. Totodată, apetitul la risc al investitorilor de pe bursele globale a fost tras în jos de șansele tot mai mici ca SUA să adopte noi măsuri de stimulare înainte de alegerile prezidențiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 a scăzut cu 2,4% (în jurul orei 12:00, ora României), după un declin de 2,4% în ședința de luni și de 0,09% în ședința de marți.

Indicele DAX al bursei de la Frankfurt a pierdut aproape 3%, CAC 40 (Paris) scade cu 2,38%, iar FTSE 100 (Londra), cu 2,34%. Companiile din turism și transporturi au printre cele mai abripte scăderi. Acțiunile Deutsche Lufthansa scad cu 5,5%, IAG (International Airlines Group) pierde aproape 5%, iar Air France-KLM înregistrează un declin de 3,3%. De asemenea, acțiunile din sectorul auto scad puternic.

Și la BVB, indicele BET a înregistrat un declin de 0,38%.

SIF Transilvania contractează un credit pentru plata dividendelor. Pentru același demers, acționari ai SIF Oltenia au încercat fără succes să atragă răspunderea președintelui Tudor Ciurezu CITEȘTE ȘI SIF Transilvania contractează un credit pentru plata dividendelor. Pentru același demers, acționari ai SIF Oltenia au încercat fără succes să atragă răspunderea președintelui Tudor Ciurezu

Guvernul francez a anunțat reinstituirea stării de urgență sanitară, începând de sâmbătă. În Franța, starea de urgență s-a încheiat la 10 iulie, iar începând din 16 octombrie, de la miezul nopții, pe întreg teritoriul, este instituită din nou din cauza agravării epidemiei.

Președintele francez a anunțat că vor fi impuse măsuri de interdicție a circulației pe timp de noapte în Paris și alte orașe mari, pentru a reduce răspândirea epidemiei de Covid-19. Interdicțiile vor rămâne în vigoare timp de patru săptămâni.

Și în anumite părți din Marea Britanie au fost noi restricții în cadrul sistemului de carantină locală pe trei niveluri anunțat de guvernul britanic. Măsuri suplimentare ar putea fi anunțate în viitorul apropiat, în contextul unei creșteri substanțiale a numărului de infectări cu coronavirus.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunțat că adoptarea unei noi runde de măsuri de stimulare, mult așteptată în piață, este puțin probabilă înainte de alegerile din 3 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600
restrictii
lockdown