Bursele europene scad abrupt, în linie cu cele asiatice, după datele economice dezamăgitoare din China

Bursele europene scad abrupt, în linie cu cele asiatice, după datele economice dezamăgitoare din China
scris 14 dec 2018

Acțiunile europene se tranzacționau în scădere abruptă în prima parte a ședinței de vineri, urmând declinul burselor asiatice, după ce datele dezamăgitoare din China au reînnoit temerile legate de starea celei de-a doua mari economii a lumii și potențialele efecte ale disputei comerciale dintre Washington și Beijing.

Indicele pan-european Stoxx 600 este în scădere cu 1,3%, cea mai slabă evoluție fiind în sectorul auto. Indicele care surprinde evoluția companiilor europene din sectorul auto, inclusiv componente, este în declin cu 2,4%. Înmatriculările de autoturisme din Europa au scăzut cu 8% în noiembrie, comparativ perioada echivalentă din 2017, potrivit datelor publicate astăzi, informația adăugându-se îngrijirărilor din piețele de capital. Dintre bursele europene importante, cel mai mare declin, de circa 1,7%, era înregistrat la Frankfurt.

Cele mai recente date sugerează că economia chineză va continua să încetinească în ultimul trimestru după ce, în iulie-septembrie, PIB-ul China a avut cel mai lent avans din 2009, de 6,5%. 

Tencent Music, divizia de streaming muzical a gigantului chinez Tencent, s-a listat la New York la o evaluare de peste 21 miliarde dolari. A patra cea mai mare listare a unei companii chineze la New York în acest an CITEȘTE ȘI Tencent Music, divizia de streaming muzical a gigantului chinez Tencent, s-a listat la New York la o evaluare de peste 21 miliarde dolari. A patra cea mai mare listare a unei companii chineze la New York în acest an

Ritmul de creștre al vânzărilor de retail din China a încetinit în noimbrie, de la 8,6% la 8,1%, în timp ce analiștii intervievați de Bloomberg anticipau o creștere de 8,8% a acestui indicator. Evoluția din noiembrie a comerțului cu amănuntul marchează cea mai slabă evoluție lunară din 2003 încoace. Și producția industrială a evoluat sub așteptări, cu un ritm de creștere de doar 5,4%.

Indicele Shanghai Composite a închis ședința de astăzi în scădere cu 1,53%, indicele Hang Seng de la Hong Kong a coborât cu 1,6%, iar Nikkei 225 al bursei de la Tokyo a pierdut 2,02%

viewscnt
Afla mai multe despre
china
burse
stoxx 600
auto
europa
asia
actiuni
retail
crestere economica
tazboi comercial