BVB a închis în scădere cu 0,8%, influențată de instabilitatea politică

BVB a închis în scădere cu 0,8%, influențată de instabilitatea politică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 nov 2015

Bursa de la București a scăzut joi, într-o piață influențată de instabilitatea politică, pe un rulaj în coborâre, alimentat mai ales de tranzacțiile cu acțiunile Fondul Proprietatea (FP), Electrica (EL) și BRD-Groupe Societe Generale (BRD).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ședința de tranzacționare a fost marcată de instabilitatea politică determinată de demisia Guvernului Ponta. Este de așteptat ca pe termen scurt volatilitatea să rămână ridicată, iar odată cu detensionarea situației politice trendul ascendent să se reia", a declarat pentru Profit.ro Alexandru Ilisie, Portfolio Manager la OTP Asset Management România.

Indicele de referință BET s-a depreciat cu 0,86%, în timp ce BETPlus a coborât cu 0,82%.

Rulajul zilnic s-a situat la 26,88 milioane lei, față de 42,33 milioane lei în sesiunea bursieră anterioară.

Fondul Proprietatea a fost cel mai tranzacționat emitent, cu transferuri totale de 8,44 milioane lei, urmat de distribuitorul de electricitate Electrica și BRD, cu rulaje de 5,98, respectiv 2,73 milioane lei.

BET-FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a închis în scădere cu 0,54%, în timp ce BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a scăzut cu 0,27%.

Analiștii OTP Asset Management anticipează că piața de capital de la București va urma o traiectorie ascendentă pe termen mediu, în condițiile în care acțiunile românești sunt încă subevaluate.  

Pe principalele piețe europene, indicele Stoxx Europe 600 a închis în scădere cu 0,4%, înregistrând primul declin din ultimele patru ședințe, pe fondul evoluției slabe din sectoarele energetic și minier.

În regiune, bursa de la Praga a coborât cu 0,5%, piața de capital de la Varșovia cu 1%, în timp ce bursa de la Budapesta a crescut cu 0,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa bucuresti
inchidere