BVB începe săptămâna în forță, după șapte sesiuni de scăderi consecutive

BVB începe săptămâna în forță, după șapte sesiuni de scăderi consecutive
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mar 2020

Acțiunile românești s-au apreciat puternic luni, întrerupând o perioadă de șapte sesiuni consecutive de corecții, în contextul conturării unei mișcări de revenire în piețele internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asigurările venite dinspre Rezerva Federală (Fed) a SUA și alte mari bănci centrale, care s-au angajat să ia măsuri pentru stimularea economiilor naționale pe fondul epidemiei de coronavirus, au liniștit parțial investitorii, tabloul de astăzi fiind unul verde pentru majoritatea burselor europene. Excepții notabile sunt indicii DAX (Frankfurt) și FTSE MIB (Milano), care au coborât cu 0,27% și, respectiv 1,50%.

La București, indicii de referință BET și BETPlus au avansat cu 3,63%, după o săptămână în care au pierdut aproximativ 10% din valoare. Rulajul cu acțiuni a coborât de la aproape 140 milioane de lei vineri la 71,5 milioane de lei, însă rămâne peste media zilnică din ultimele luni.

Turbomecanica, profit net cu un sfert mai mic în 2019 CITEȘTE ȘI Turbomecanica, profit net cu un sfert mai mic în 2019

Nouă dintre cele mai tranzacționate 10 acțiuni au închis în creștere, pe transferuri de peste 1 milion de lei fiecare.

În sectorul bancar, Banca Transilvania (TLV) a consemnat o apreciere de 4,27% la nivelul prețului, până la 2,44 lei/acțiune, pe cel mai mare rulaj al zilei, de 17,6 milioane de lei, în timp ce titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD) s-au apreciat cu 3,19%, la 14,9 lei. BRD a fost al treilea cel mai tranzacționat emitent, cu volume în valoare de 7,6 milioane de lei.

Indicele financiar BET-FI a urcat cu 4%, susținut de Fondul Proprietatea (+4,72%) și SIF Oltenia (+4,29%). Tranzacțiile cu Fondul Proprietatea (FP) s-au situat la 7,53 milioane de lei, în timp ce SIF Oltenia (SIF5) a consemnat transferuri de 1,22 milioane de lei.

BET-NG, indicele sectorului energetic a avansat cu 3,18%, după o corecție de aproape 5% în sesiunea de vineri. Acțiunile Romgaz, cel mai important emitent din structura indicelui, s-au apreciat cu 2,59% pe al doilea rulaj de astăzi, în valoare de 13,1 milioane de lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat 4,65%, pe transferuri de 5,8 milioane de lei, în timp ce prețul acțiunilor Nuclearelectrica (SNN) a crescut cu 6,15%, pe un rulaj de 4,96 milioane de lei.

În regiune, indicele BUX de la Budapesta a urcat cu 3,25%, indicele WIG20 de la Varșovia s-a apreciat cu 2,19%, iar indicele PX de la Praga cu 0,82%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
coronavirus
corectii
revenire