BVB și-a revenit după declinul de luni

BVB și-a revenit după declinul de luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mar 2016

Bursa de la București a închis pe verde marți, recuperând o parte din pierderile de până la 2,1% înregistrate în ședința anterioară, însă rulajul a scăzut sub nivelul de 20 milioane de lei, reflectând interesul redus al investitorilor în acțiunile românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele BET a urcat cu 1,86%, până la nivelul de 6.508,04 puncte, după ce ieri s-a depreciat cu 1,67%, în timp ce BETPlus a avansat cu 1,79%, față de un declin de 1,56% în sesiunea precedentă.

Cele mai populare acțiuni în ședința de astăzi au fost cele ale emitenților Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP) și Electrica (EL), care au asigurat peste jumătate din rulajul total, de puțin peste 18,24 milioane de lei. Titlurile Banca Transilvania s-au apreciat cu 2,1%, până la 2,4 lei/unitate, în timp ce acțiunile Fondul Proprietatea au câștigat 2,97%. De altfel, cu excepția Erste Bank (EBS) și Romgaz (SNG), toate companiile din top 10 al celor mai lichide acțiuni au consemnat aprecieri de peste 1%.

OMV Petrom (SNP), care luni a pierdut peste 4,8% din valoare, a încheiat în urcare cu 2,54%, împingând indicele de sector pe plus cu 1,26%.

Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți! CITEȘTE ȘI Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți!

BET-FI s-a apreciat cu 1,67%, sprijinit de creșterile de peste 1% înregistrate de Fondul Proprietatea, SIF Oltenia (SIF5), SIF Transilvania (SIF3) și SIF Moldova (SIF2). Acțiunile SIF Muntenia (SIF4) au încheiat în teritoriu negativ, cu o scădere de 0,65%.

În restul Europei, principalele burse au închis în urcare pentru a patra ședință consecutiv, susținute de evoluția companiilor din industriile auto și petrolieră, dar și de acțiunile London Stock Exchange Group (LSE), care au crescut puternic după ce operatorul bursier american Intercontinental Exchange a anunțat că analizează posibilitatea lansării unei oferte pentru preluarea LSE, în ideea de a contracara o eventuală fuziune între aceasta din urmă și Bursa de la Frankfurt, Deutsche Boerse AG.

Potrivit unor surse citate de Wall Street Journal, și operatorul bursei Chicago Mercantile Exchange ar putea depune o ofertă pentru bursa de la Londra. Titlurile LSE au închis pe plus cu 7,2%, după ce pe parcursul ședinței s-au apreciat cu până la 8,9%.

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu 1,4%. În ultimele două săptămâni și jumătate, indicele a câștigat 12%, după ce pe 11 februarie a închis la minimul ultimilor aproape trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
evolutii