Americanii de la ICE ar putea lansa o contraofertă pentru operatorul Bursei de la Londra

Americanii de la ICE ar putea lansa o contraofertă pentru operatorul Bursei de la Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2016

Operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc. a anunțat marți că analizează posibilitatea lansării unei oferte pentru London Stock Exchange Group (LSE), în ideea de a contracara o eventuală fuziune între aceasta din urmă și Bursa de la Frankfurt, Deutsche Boerse AG, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

LSE și Deutsche Boerse au confirmat săptămâna trecută că poartă discuții aprofundate în vederea unei fuziuni care ar da naștere unui mare operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

Într-un comunicat de presă, ICE a informat că "intenționează să înainteze o ofertă" pentru LSE Group, precizând însă că nu a luat deocamdată nicio decizie. "Nu există nicio certitudine că o ofertă va fi făcută, nici cu privire la condițiile în care va fi făcută o ofertă', a subliniat ICE.

În conformitate cu legislația britanică în materie de oferte publice, ICE trebuie să facă o ofertă pentru London Stock Exchange Group, până la data de 29 martie.

Nextebank are undă verde de la Concurență pentru preluarea Băncii Carpatica CITEȘTE ȘI Nextebank are undă verde de la Concurență pentru preluarea Băncii Carpatica

IntercontinentalExchange (ICE) a devenit un jucător de talie mondială după ce în 2013 preluat NYSE Euronext. În 2014 grupul ICE s-a separat de Euronext, care operează Bursele din Franța, Olanda, Belgia și Portugalia, dar controlează o parte importantă din piața europeană a derivativelor. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ice
bursa de la londra