Câștig din facturile sporite la gaze. Romgaz distribuie un dividend cu randament de 8%

Câștig din facturile sporite la gaze. Romgaz distribuie un dividend cu randament de 8%
scris 29 apr 2022

Producătorul de gaze naturale Romgaz acordă dividende din profitul excepțional obținut din prețurile exorbitante la gazele naturale.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor de la Romgaz Mediaș (SNG) a aprobat propunerea Consiliului de Administrație de repartizare a câștigurilor. Astfel, vor pleca spre acționari sub formă de dividende 1,39 milioane lei din profitul net obținut anul trecut și 69,37 milioane lei din rezultatul reportat.

EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Achiziția Electrica Furnizare, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, de către Hidroelectrica este mai mult decât un simplu zvon

Valoarea dividendului brut propus, cu dată a plății 27 iulie, este de 3,80 lei/acțiune, iar acesta, raportat la ultimul preț de închidere, de 45,25 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 7,98%.

Compania, care are ca acționar majoritar, cu o participație de 70,01% din titluri, statul român prin Ministerul Energiei, a fost iertată în prealabil de obligația de a distribui sub formă de dividende 90% din profit, conform unui cadru normativ promovat de guvernările patronate de fostul lider PSD Liviu Dragnea.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz. bvb
bursa
gaze naturale
dividende
ministerul energiei