Câștig mai mare din hârtie igienică decât de la bancă. Fondatorii Dedeman - printre beneficiari

Câștig mai mare din hârtie igienică decât de la bancă. Fondatorii Dedeman - printre beneficiari
scris 29 apr 2020

Vrancart Adjud anunță distribuirea unui dividend care, după căderile bursiere, are un randament de 7%, mult mai bun decât câștigurile dn depozite bancare. Cele mai importante încasări le vor avea acționarul majoritar SIF Banat Crișana – 9 milioane de lei - și fondatorii retailerului de construcții Dedeman, care vor primi 2 milioane lei.

Vrancart din Adjud (VNC), care fabrică hârtie igienică, ținta achizițiilor de criză din toată lumea în această primăvară, va distribui dividende cu valoare agregată de 11,97 milioane lei. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a aprobat un dividend brut de 0,0116 lei/acțiune, care, la ultimul preț de închidere de pe bursă, de 0,1570 lei/acțiune al titlurilor Vrancart, poartă un randament net de 7,02%.

Fără dividende la BRD. Printre pierzători, fondurile de pensii, SIF-uri, fondul suveran al Norvegiei și Dedeman CITEȘTE ȘI Fără dividende la BRD. Printre pierzători, fondurile de pensii, SIF-uri, fondul suveran al Norvegiei și Dedeman

Cea mai mare parte a dividendelor care ar urma să aibă ex-data pe 8 octombrie și dată a plății 23 octombrie, respectiv suma de 8,98 milioane lei, ar urma să fie încasată de acționarul majoritar SIF Banat Crișana (SIF1), care are o participație de 75,06% din titluri. De asemenea, 2,04 milioane lei ar urma să intre în conturile companiei Pavăl Holding, prin care fondatorii retailerului de construcții Dedeman, Adrian și Dragoș Pavăl, controlează 17,08% din titlurile Vrancart. Pentru aceștia randamentul net este de 6,68%, dacă avem în vedere prețul de închidere de 0,1650 lei/acțiune al ședinței de tranzacționare din 28 ianuarie când au cumpărat pachetele de acțiuni ale fondurilor de pensii administrate NN și Allianz Țiriac Pensii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vrancart
bvb
bursa
sif banat crisana
paval holding
dedeman
dividende