Compa Sibiu raportează o prăbușire a afacerilor și profitului. Compania vorbește despre „efectele catastrofale” ale pandemiei asupra industriei auto.

Compa Sibiu raportează o prăbușire a afacerilor și profitului. Compania vorbește despre „efectele catastrofale” ale pandemiei asupra industriei auto.

Sursa foto: Angel Luis Martín Ojeda / dreamstime.com

scris 13 nov 2020

Afacerile producătorului de componente Compa, societate suficient de relevantă în domeniu cât să atragă în acționariat chiar și fondul suveran al Norvegiei, afișează o deteriorare importantă a bilanțului la 9 luni.

Compa Sibiu (CMP) și-a redus cu 36,70% în primele 3 trimestre veniturile totale din exploatare, la 378,81 milioane lei, de la 598,48 milioane lei în perioada similară a anului trecut. „Evenimentul major petrecut în primele 9 luni ale anului în activitatea firmei Compa dar și a firmelor afiliate îl reprezintă efectele economice catastrofale apărute ca urmare a extinderii epidemiei de Coronavirus, care a generat un impact economic important asupra economiei mondiale”, spune în raportarea trimestrială care în perioada stării de urgență din primăvară și-a suspendat cea mai mare parte a activităților de producție.

În același timp, cheltuielile totale au fost tăiate cu 33,59%, la 375,92 milioane lei, de la 566,08 milioane lei. Încă din luna martie, Compa a trimis un mare număr de muncitori în șomaj tehnic și chiar până la finalul lunii august societatea cu un program redus de 4 zile de muncă pe săptămână și cu restrângeri pentru departamentele pentru care nu există comenzi.

AAGES – profit net la 9 luni de 2 milioane lei, apropiat de cel de acum un an CITEȘTE ȘI AAGES – profit net la 9 luni de 2 milioane lei, apropiat de cel de acum un an

Pentru primele 9 luni, compania raportează un profit net de aproximativ 236.000 de lei, de 123 de ori mai mic decât cel de 29,04 milioane lei în intervalul corespondent din 2019. La S1, firma afișa o pierdere de 4,05 milioane lei. Anul trecut, societatea a avut un rezultat net de 33,24 milioane.

La data de 30 septembrie, activele totale ale Compa Sibiu se situau la 723,61 milioane de lei, aproximativ la aceeași valoare de la finele anului trecut, dinamica fiind minoră și pentru catoriile totale care sunt de 248,84 milioane lei.

Compa Sibiu produce componente auto pentru mărci precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche si Kia. Compania este controlată în proporție de 19,00% de directorul general Ioan Deac, în timp ce directorul economic, Ioan Miclea, deține o participație de 18,75%. La ultimul preț de închidere de la BVB al titlurilor Compa, de 0,5520 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 120,79 milioane lei (24,81 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
commpa
bvb
bursa