Contractele semnate de Șantierul Naval Orșova la începutul anului trecut pentru livrări în nordul Europei își produc efectele

Contractele semnate de Șantierul Naval Orșova la începutul anului trecut pentru livrări în nordul Europei își produc efectele
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mai 2023

Societate din portofoliul Transilvania Investments, Șantierul Naval Orșova afișează creșteri explozive ale afacerilor pe măsură ce își onorează contractele cu firme din Olanda și Germania. Primele luni ale anului sunt tot de pierderi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șantierul Naval Orșova (SNO) raportează pentru primul trimestru o majorare de 10 ori a veniturilor totale operaționale, la 24,03 milioane lei, de la 2,46 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Vânzările sunt echivalentul a 41,21% din vânzările de 58,31 milioane lei, realizate pe întreg anul 2022 și sunt realizate în contextul unor contracte semnate cu compani de profil din Olanda și Germania, dar și a unor comenzi din piața locală.

În același interval, totuși, cheltuielile totale operaționale s-au ridicat la 24,58 milioane lei, ceea ce a fcut ca societatea să fie pe pierdere, cu un rezultat negativ de aproxuimativ 558.000 de lei. Acesta este, însă, ameliorat, comparativ cu pierdrea de 1,69 milioane lei de la T1 2022. Pe întreg anul trecut, Șantierul Naval Orșova a afișat un rezultat negativ de 5,15 milioane lei.

AAGES Târgu Mureș – scădere a vânzărilor și profitului la T1 CITEȘTE ȘI AAGES Târgu Mureș – scădere a vânzărilor și profitului la T1

La data de 31 martie, activele totale ale companiei erau de 106,67 milioane lei, cu 0,71% mai mari decât de cele de 105,92 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 4,51%, la 29,19 milioane lei, de la 27,93 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova – companie controlată de fonduri alternative de investiții (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are Transilvania Investments Alliance (TRANSI) – este listată la cota Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere, de 4,48 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 51,17 milioane lei (10,34 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
transilvania investments
bvb
bursa