Cotații record: Prețul ofertei publice de răscumpărare de la Fondul Proprietatea este de 1,21 lei/acțiune, cu 13% peste cel de piață

Cotații record: Prețul ofertei publice de răscumpărare de la Fondul Proprietatea este de 1,21 lei/acțiune, cu 13% peste cel de piață
scris 9 iul 2019

Investitorii de la Bursa de Valori București vor putea subscrie, de la începutul săptămânii viitoare, ordine pentru vânzarea de acțiuni Fondul Proprietatea la cotații record pentru aceste titluri.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat oferta publică de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea (FP) pentru 150 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 1,65% din capitalul social. Operațiunea de piață unde se vor putea subscrie ordine de vânzare în perioada 15 iulie - 19 august se va realiza la prețul de 1,21 lei/acțiune, cu 13,08% peste ultima cotație de închidere din piața secundară, de 1,0700 lei/acțiune. Intermediarul este BCR, iar locarea va fi pro-rata.

Oferta se va derula atât pe piața principală de la BVB, cât și la Londra, unde Fondul este listat secundar. Prețul de subscriere pentru certificatele de depozit (GDR) este de 60,50 dolari/unitate.

Cine sunt \ CITEȘTE ȘI Cine sunt "singaporezii" care vor Oil Terminal și pe cine au în spate. S-au lansat promițând investiții de jumătate de miliard de dolari, au active în portul Amsterdam și proiecte în Asia și Orientul Mijlociu

Operațiunea are loc în baza programelor de răscumpărare aprobate de acționari și vizează returnarea de cash către acționari. După Adunările Generale Ordinare ale Acționarilor de la finele lunii trecute, managerul Fondului Proprietatea, sud-africanul Johan Meyer, din partea companiei de administrare Franklin Templeton care a obțnut prelungirea mandatului până în anul 2020, declara că societatea nu va ține lichidități în exces pe bilanțurile sale. "Vrem să returnăm numerarul la acționari ca să reducem discountul", afirma acesta.

Este parte a unei politici coerente din partea Fondului, emitent care a distribuit în 10 ani (incluzând 2019) cash către acționari în valoare de 11,97 miliarde lei (3,28 miliarde dolari).

Cotații record: Prețul ofertei publice de răscumpărare de la Fondul Proprietatea este de 1,21 lei/acțiune, cu 13% peste cel de piață

În acest an au derulat, derulează sau au aprobate de acționari programe de răscumpărări mai multe companii listate la Bursa de Valori București, precum AAGES Târgu Mureș (AAG), Impact Developer & Contractor (IMP), Prodplast București (PPL), Purcari Wineries (WINE), Artego Târgu-Jiu (ARTE) și toate SIF-urile.

Acțiunile Fondul Proprietatea au escaladat noi maxime în această primăvară și au depășit pragul psihologic de 1 leu/acțiune pentru prima dată de la listarea acestui emitent în 2011. La prețul ofertei publice de 1,0550 lei/acțiune, capitalizarea de piață de Fondului se ridică la 11,01 miliarde lei (2,61 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
asf
rascumparari