Cu americanii de la Silver Point la vânzare, acțiunile Fondul Proprietatea animă activitatea pe bursă

Cu americanii de la Silver Point la vânzare, acțiunile Fondul Proprietatea animă activitatea pe bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 iul 2022

Indicele celor mai lichide acțiuni românești este ancorat într-o zonă de echilibru într-un răstimp în care tranzacțiile sunt concentrate pe titlurile companiilor cu capitalizare mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un raliu la New York Stock Exchange a readus indicele S&P500 aproape de reperul de 3.900 de puncte, dar la Bursa de Valori București piața rămâne dominată de prudență, într-o zonă în care oscilează contradictoriu încă de la începutul verii.

Mișcările importante în aceste zile au fost pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care, și în ultima sesiune, au cumulat schimburi de 11,32 milioane lei, în condițiile unei retrageri cu 0,24%, până la prețul de 2,0500 lei/acțiune. Activitatea s-a intensificat pe acest emitent în condițiile în care fondurile Silver Point, înregistrate în statul american Connecticut, și-au redus participația la 8,81% din acțiuni, de la 10,85% din totalul titlurilor cât deținea la raportarea anterioară. Cele 517,24 milioane de titluri FP pe care americanii le dețin au o valoare de 1,06 miliarde lei (214,43 milioane euro).

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Următoarele simboluri din clasamentul tranzacțiilor au avut închideri divergente: -0,53%, până la prețul de 0,4700 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit a 2-a activitate a zilei, de 7,39 milioane lei, +1,74%, până la prețul de 2,3350 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat transferuri de 6,43 milioane lei, +0,23%, până la prețul de 44,10 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au cumulat volume echivalente cu 2,56 milioane lei, și -2,24%, până la prețul de 45,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au însumat tranzacții de 2,06 milioane lei.

Aceeași nehotărâre a pieței s-a văzut și la nivelul indicilor care au avut evoluții diferite din punctul de vedere al sensului, dar și al amplitudinii deviației față de nivelurile de referință ale ședinței precedente: +0,28% pentru indicele compozit BET-XT, +1,43% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 51.193,99 puncte, -0,49% pentru indicele energetic BET-NG și +0,13% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.302,23 puncte gravitează în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Cu americanii de la Silver Point la vânzare, acțiunile Fondul Proprietatea animă activitatea pe bursă

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 38,57 milioane lei (7,80 milioane euro), sub media ultimilor ani care a adus promovarea BVB la statutul de piață emergentă sub criteriile FTSE Russell. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Evergent Investments (EVER), care au avut un salt de 4,41%, până la prețul de 1,1850 lei/acțiune, și de titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care s-au apreciat cu 0,67%, până la prețul de 12,10 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica