Dafora Mediaș obține verdict favorabil în justiție pentru planul de reorganizare, prelungit cu 1 an, și un program de plată pe 4 ani

Dafora Mediaș obține verdict favorabil în justiție pentru planul de reorganizare, prelungit cu 1 an, și un program de plată pe 4 ani
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 oct 2019

Planul de reorganizare, amendat, depus de Dafora, companie de foraj petrolier și gaze naturale, a fost confirmat de Tribunalul Sibiu, decizia putând fi atacată cu apel. Firma rămâne în administrare judiciară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dafora Mediaș (DAFR) – societate ale cărei acțiuni au revenit în ringul Bursei de Valori București în octombrie 2017, dar sunt din nou suspendate și nu s-au tranzacționat de aproape un an – a obținut din partea instanței o aprobare pentru planul de reorganizare aprobat în iunie de creditori. Sentința încă poate fi atacată cu apel.

Tribunalul Sibiu a validat prelungirea perioadei de reorganizare pentru un an și a stabilirea unui program de plată pe o perioadă de 4 ani, precum și fuziunea dintre Dafora SA, în calitate de absorbantă și Dafora Group SA, aflată în reorganizare. De asemenea, a fost extinsă lista activelor propuse spre valorificare. La 30 iunie, compania afișa în raportarea semestrială active totale de 108,60 milioane lei, în creștere cu 8,93% față de cele de 99,69 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut.

Statul a semnat implicarea Romgaz în terminalul LNG greco-american din Marea Egee, care ar urma să diversifice sursele de import de gaze ale României CITEȘTE ȘI Statul a semnat implicarea Romgaz în terminalul LNG greco-american din Marea Egee, care ar urma să diversifice sursele de import de gaze ale României

Activitatea Dafora, firmă cu profil în domeniul serviciilor anexe extracției petrolului, va fi condusă în continuare de administratorul special. Societatea, care a ieșit de pe pierdere la S1, cu un rezultat pozitiv cu puțin sub 5 milioane lei, are următorul termen de judecată în procedura insolvenței la sfârșitul lunii noiembrie.

Dafora îl are ca cel mai important acționar pe Gheorghe Călburean, fost director al producătorului de gaze naturale Romgaz, cu o deținere marginal sub pragul de 50%, însă acum firma este sub controlul creditorilor, după ce bilanțurile sale au deraiat în anii de criză, ar compania a intrat în reorganizare.

Dafora este în insolvență din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
dafora
citr
bvb
bursa