Daniel Dines (UiPath), cel mai bogat român: Îmi plac hainele ieftine. La universitate am avut profesori comuniști, a fost groaznic și nu m-am mai dus. Am încercat să scriu un roman. Titlul de cel mai bogat om din România mi-a creat doar dezavantaje

Daniel Dines (UiPath), cel mai bogat român: Îmi plac hainele ieftine. La universitate am avut profesori comuniști, a fost groaznic și nu m-am mai dus. Am încercat să scriu un roman. Titlul de cel mai bogat om din România mi-a creat doar dezavantaje

Daniel Dines. Foto: Uipath via Twitter

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2021

Daniel Dines, fondatorul UiPath, printre cei mai bogați 350 de oameni din lume și cel mai bogat român, spune că nu a cheltuit mulți bani pe obiecte și că îi plac hainele ieftine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Îmi place mâncarea bună și să beau vin bun sau whisky. Am oprit regimul care mă taxa pentru greutatea mea. Mă îngrășasem zece kilograme. Am început să fac mai mult sport”, spune Dines, conform Sifted.eu.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Dines a fost crescut într-un mic sat din România comunistă, este fiul unui profesor și inginer civil, deși spune că a fost crescut în mare parte de bunicii săi. „A fost cel mai fericit moment din viața mea”, spune el despre copilăria sa, cu zile petrecute jucând fotbal și tenis, precum și înot. Odată cu vârsta, a devenit un cititor pasionat, încercând chiar să scrie un roman când avea 17 ani, arată RTV.

În 1990, Dines s-a mutat la București, la câteva luni după revoluție, aparent pentru a studia matematica și informatica la universitate.

„Am fost la câteva cursuri, a fost groaznic. Acești profesori comuniști, această atmosferă, nu vă puteți imagina cât de plictisitor a fost totul. Scriau doar formule pe tablă. A fost foarte neinspirat, așa că, după câteva săptămâni, nu m-am mai dus deloc. Mi-am luat diploma, dar în termeni practici am mers doar la examene”, spune acesta.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

În pofida bogăției sale, Dines spune că nu a cheltuit mulți bani pe obiecte. „Am descoperit cel mai bun lucru pe care îl pot cumpăra banii în această lume și nu sunt bunuri. Îmi plac hainele sportive ieftine. Cel mai bun lucru este îndrumarea și sfaturile unor oameni extraordinari. Am avut privilegiul să joc tenis cu Victor Hănescu, care era pe locul 26 în lume. Este un lucru important”.

În același timp, titlul de cel mai bogat om din România i-a creat doar dezavantaje, spune el, argumentînd prin faptul că, astfel, atenția a fost mutată de la companie.

"Am trăit foarte prost la 20 de ani, apoi la Microsoft am trăit ca un american de clasă mijlocie, după ce m-am întors în România, am trăit din 2000 de euro pe lună în următorii 10 ani. Nu merită să te lupți toată viața pentru a obține bani dacă vrei o vacanță mai plăcută, acesta este cel mai prost lucru din lume „, spune el, adăugând că banii nu înseamnă atât de mult pentru el.

Dines mai spune că nu crede în construirea dinastiilor și intenționează să-și dea o mare parte din averea sa.

Dines se numără printre cei mai bogați 350 de oameni din lume potrivit Indexului Miliardarilor calculat de Bloomberg, relevă date analizate de Profit.ro.

Cofondatorul și directorul general al UiPath, startup fondat în România și evaluat la peste 29 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale derulate pe bursa de la New York, a intrat în Topul miliardarilor pe locul 346, depășindu-l pe George Soros.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Investitorul american de origine ungară are o avere netă estimată la 7,6 miliarde de dolari, față de o avere de 7,63 miliarde de dolari estimată pentru Dines, pe baza prețului la care au închis acțiunile UiPath miercuri, după prima zi de tranzacționare.

Dines deține o participație de circa 21,4% (peste 110,89 milioane acțiuni) la UiPath. Calculele Bloomberg par să excludă un pachet de 240.000 de acțiuni deținut de soția lui Dines și în dreptul căruia apare beneficiar Daniel Dines, potrivit documentelor remise de companie Comisiei americane de Valori Mobiliare (SEC).

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Incluzând acțiunile controlate prin intermediul soției, participația lui Dines la UiPath este evaluată la peste 7,65 miliarde de dolari în funcție de prețul de la închiderea tranzacțiilor ieri, de 69 dolari/acțiune.

Daniel Dines (UiPath), cel mai bogat român: Îmi plac hainele ieftine. La universitate am avut profesori comuniști, a fost groaznic și nu m-am mai dus. Am încercat să scriu un roman. Titlul de cel mai bogat om din România mi-a creat doar dezavantaje

Sursa: Indexul Bloomberg al Miliardarilor (Averi calculate pe baza cotațiilor acțiunilor la închiderea tranzacțiilor din 21 aprilie)

Forbes îl plasează, la rândul său, pe Dines pe locul 451 în Topul miliardarilor lumii, cu o avere netă estimată la 6 miliarde de dolari, neschimbată comparativ cu începutul lunii martie.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

Fostul tenisman Ion Țiriac, devenit, oficial, al doilea cel mai bogat român, ocupă poziția 1.833 în clasamentul Forbes la momentul redactării acestui material, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

Acțiunile UiPath se apreciau cu 3,61% în tranzacțiile premarket în jurul orei 14:15 (ora României) joi, la 71,49 dolari/unitate. La acest preț, participația lui Dines este evaluată la 7,92 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dines
indexul miliardarilor bloomberg
top cei mai bogati oameni
uipath
listare uipath new york