Debut negativ de săptămână la BVB, cu ajustări abrupte pentru acțiunile din energie în ziua ex-dividend

Debut negativ de săptămână la BVB, cu ajustări abrupte pentru acțiunile din energie în ziua ex-dividend

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iun 2021

Indicii principali de la BVB s-au depreciat puternic în debutul săptămânii, trași în jos de acțiunile companiilor din energie, în frunte cu Nuclearelectrica, care s-a corectat cu peste 6% ex-dividend, pe cel mai mare rulaj al zilei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BET a închis tranzacțiile de luni cu un declin de 2,20%, un recul apropiat fiind consemnat și pentru indicele compozit BETPlus.

Tendința la nivel european rămâne una de apreciere, în pofida îngrijorărilor legate de accelerarea inflației în zona euro. Indicele pancontinental Stoxx Europe 600 a avansat cu 0,22%, până la un nou nivel maxim record, cu evoluții mixte pentru indicii bursieri majori: +0,12% pentru FTSE 100 de la Londra, -0,10% pentru DAX de la Frankfurt și +0,43% pentru CAC 40 de la Paris.

UPDATE. Oferta publică de la TTS se închide cu succes. Instituționalii au subscris integral, dar nivelul de entuziasm a fost departe de cel al investitorilor individuali, care au suprasubscris de 27 ori. \ CITEȘTE ȘI UPDATE. Oferta publică de la TTS se închide cu succes. Instituționalii au subscris integral, dar nivelul de entuziasm a fost departe de cel al investitorilor individuali, care au suprasubscris de 27 ori. "Nu a fost bătaia peștelui!"

În regiune, indicele BUX de la Budapesta a coborât nesemnficativ, cu 0,05%, referința PX de la Praga a avansat cu 0,14%, iar indicele WIG20 de la Varșovia s-a depreciat cu 0,34%.

Rulajul de la București, de aproape 323 milioane de lei (65,6 milioane euro), a fost cu mult peste media anului, însă include tranzacții de 288 milioane de lei procesate în urma încheierii cu succes a ofertei publice de acțiuni derulate de operatorul de transport fluvial Transport Trade Services (TTS).

Oferta a fost finalizată vineri, la un preț de 19,2 lei/acțiune.

Evoluțiile de astăzi au fost marcate de ajustările ex-dividend consemnate pe acțiunile Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) și Conpet (COTE).

Titlurile Nuclearelectrica s-au corectat cu 6,63% în prima zi în care investitorii nu au mai putut cumpăra acțiuni cu drept de dividend, până la prețul de 26,05 lei, pe primul mare rulaj al zilei, de 7,02 milioane de lei.

Acțiunile Romgaz au pierdut 4,9% din valoare, pe transferuri însumând 2,69 milioane de lei, iar titlurile Conpet s-au depreciat cu 7,41%, după schimburi în valoare de puțin peste 1 milion de lei.

Indicele BET-NG a coborât cu aproape 2,8%, influențat și de declinul acțiunilor OMV Petrom (SNP). Acțiunile companiei de petrol și gaze s-au depreciat cu 1,97%, pe un rulaj de 6,24 milioane de lei.

În sectorul financiar, indicele BET-FI a urcat cu 0,88%, susținut de aprecierea puternică (+11,93%) a titlurilor SIF Muntenia (SIF 4).

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni bursa bucuresti
corectii ex-dividend
nuclearelectrica
transport trade service
tts