După o sesiune de scăderi, BVB își revine ușor

După o sesiune de scăderi, BVB își revine ușor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 sep 2018

Bursa de la București a închis în ușoară creștere joi, recuperând parțial declinul de ieri, pe volume susținute de bănci și de companiile din sectorul energetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile românești au încercat o sesiune de revenire astăzi, într-un context internațional în continuare marcat de îngrijorări privind disputele comerciale dintre cea mai mare economie a lumii și principalii parteneri externi. Avansul a fost însă unul modest, de numai 0,03% la nivelul indicelui compozit BETPlus și de 0,09% pentru referința BET.

Rulajul pieței de acțiuni, de 23,3 milioane de lei, a fost asigurat în proporție de aproape 50% de Banca Transilvania (TLV) și OMV Petrom (SNP).

EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor

Informațiile din presă potrivit cărora SUA ar putea impune, vineri, noi tarife pentru importuri chinezești în valoare de 200 miliarde de dolari au trimis indicele paneuropean Stoxx Europe 600 la un nou minim al ultimelor cinci luni, cu scăderi pe linie pentru bursele majore: -0,71% pentru indicele DAX 30 de la Frankfurt, -0,87% pentru FTSE 100 la Londra și -0,31% în cazul indicelui CAC 40 de la Paris.

În regiune, principalii indici au avut evoluții divergente: indicele WIG de la Varșovia s-a depreciat cu 0,45%, referința BUX de la Budapesta a avansat cu 0,45%, iar la Praga, indicele PX a consemnat un declin de 0,14%.

Revenind la București, Banca Transilvania a fost și astăzi cel mai tranzacționat emitent, cu transferuri de 5,024 milioane de lei pe segmentul principal și de 2,16 milioane de lei pe piața deal. Acțiunile băncii au trecut pe apreciere, înregistrând un câștig de 0,21%, până la prețul de 2,3550 lei.

Pe locul al doilea în topul tranzacțiilor s-a situat OMV Petrom, cu un rulaj de 3,67 milioane de lei și un avans de 0,60% la nivelul prețului, până la 0,3350 lei.

Tot în sectorul energetic, titlurile Transelectrica (TEL) s-au apreciat cu 0,20%, la 25,45 lei, pe transferuri totale de 2,65 milioane de lei.

Indicele BET-NG a urcat cu 0,32%, sprijinit inclusiv de aprecierea de 0,61% consemnată pe titlurile Romgaz (SNG), care au făcut obiectul unor tranzacții de aproape 553.000 lei.

Indicele financiar BET-FI a pierdut 0,37%, până la 37.938,39 de puncte, tras în jos de Fondul Proprietatea (FP). Acțiunile fondului de investiții s-au depreciat cu 0,55%, până la prețul de 0,91 lei, pe al patrulea cel mai mare rulaj al zilei, de 2,6 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
bursa
evoolutii