După un debut furibund, Premier Energy păstrează tendința de apreciere și la startul celei de-a 2-a sesiuni bursiere

După un debut furibund, Premier Energy păstrează tendința de apreciere și la startul celei de-a 2-a sesiuni bursiere

Sursa foto: Maciek905 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 mai 2024

Titlurile furnizorului de electricitate Premier Energy au urcat la un nivel care este cu peste 10% deasupra prețului ofertei publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

După un debut furibund în ringul de la BVB, unde au avut în prima zi de tranzacționare o explozie de preț pe fondul unui rulaj de 47,04 milioane lei (9,45 milioane euro), titlurile Premier Energy (PE) au păstrat impulsul pozitiv și la deschiderea ședinței de astăzi. După prima jumătate de oră, cotația se apreciază cu 2,13%, până la nivelul de 21,55 lei/acțiune, care este cu 10,51% peste prețul de 19,50 lei/acțiune.

Mai mult decât atât, pentru investitorii individuali care au achiziționat la prețul de 18,53 lei/acțiune, aferent discountului primit pentru subscrierea în primele 5 zile ale ofertei, randamentul este de 16,30%, ceea ce anualizat înseamnă peste 250%.

iHunt Technologies își reduce afacerile cu aproape o cincime CITEȘTE ȘI iHunt Technologies își reduce afacerile cu aproape o cincime

La respectiva cotație, furnizorul de electricitate are o capitalizare bursieră de 2,69 miliarde lei (541,36 milioane euro). Premier Eenrgy a derulat oferta publică în prima parte a acestei luni, valoarea totală a operațiunini de piață ridicându-se la 695,07 milioane lei (139,69 milioane euro).

Din punctul de vedere al volumelor, interesul s-a mai estompat. Transferurile sunt erau în jurul reperului de 2 milioane lei, emitentul cedând locul 1 în clasamentul tranzacțiilor titlurilor Băncii Transilvania (TLV) care cumulau schimburi de 4,10 milioane lei.

Remarcabil, totuși, titlurile cu simbolul PE întruneau o activitate mai ridicată decât cea pe acțiunile Hidroelectrica (H2O) singurele care la acel moment al orarului de tranzacționare mkai depășeau reperul unui rulaj de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
bhursa
bvb
banca transilvania
hidroelectrica