Evergent Investments „curăță” portofoliul de acțiuni nelichide și dublează la OMV Petrom

Evergent Investments „curăță” portofoliul de acțiuni nelichide și dublează la OMV Petrom
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

Fosta SIF Moldova, Evergent Investments, raportează investiții în valoare de 151,6 milioane de lei la 31 martie 2023 și un rezultat net de 2,4 milioane de lei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a activelor administrate a fost de 2.419 milioane lei, fiind indicată și o dublare a acțiunilor deținute la OMV Petrom, la 0,94%.

Evergent Investments „curăță” portofoliul de acțiuni nelichide și dublează la OMV Petrom

Evergent Investments „curăță” portofoliul de acțiuni nelichide și dublează la OMV Petrom

Recent, Evergent Investments (EVER) a vândut participația de 4,73% din acțiunile Casa Bucovina Club de Munte (BCM), companie listată în buza crizei financiare din anul 2008 de acționarul majoritar SIF Muntenia (SIF4), care acum controlează 69,24% din acțiunile societății care operează hotelul Best Western din Gura Humorului, județul Suceava.

De asemenea, Evergent Investments, fosta SIF Moldova, a înstrăinat pachetul de 0,55% din acțiunile companiei Martens Galați (MABE), pe care îl avea ca deținere istorică. Din cele două tranzacții, societatea a obținut suma de aproximativ 770.000 de lei.

EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune surpriză - Pink Post, principal concurent al Poștei Române, și Inform Lykos, lider în România la produse tipărite, au fost integrate într-o companie unde grecii au 50,1% și care va fi listată la Bursa București

„Vânzarea celor 2 companii este conformă celei de-a 3-a direcții strategice, de lichidare a deținerilor din portofoliul istoric și neperformant”, spune conducerea Evergent, menționând și faptul că aceste acțiuni au lichiditate scăzută.

Evergent Investments, care recent a anunțat distribuirea unui dividend cu randament de 7% din profitul net obținut în anul 2022, este tranzacționată la cota pieței reglementate a Bursei de Valori București.

Cel mai lichid portofoliu de acțiuni cotate din cele 6 societăți aflate în structura indicelui financiar BET-FI îl are SIF Oltenia (SIF5). Preocuparea pentru lichidarea participațiilor istorice din programul de privatizare în masă a fost constantă în sfertul de veac în care fostul președinte Tudor Ciurezu s-a aflat la frâiele societății cu sediul la Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergent investments
bvb
bursa
sif muntenia
casa bucovina club de munte
dividende