Majorare de capital cu acțiuni gratuite la SafeTech Innovations

Majorare de capital cu acțiuni gratuite la SafeTech Innovations

Victor Gansac, director general SafeTech Innovations

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mar 2024

Compania de securitate cibernetică SafeTech, care recent și-a anunțat extinderea afacerilor în Arabia Saudită, lasă nedistribuit un profit net de peste 9 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al SafeTech Innovations (SAFE) a convocat pentru 17-18 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor. Compania aflată în expansiune nu a venit la cota pieței AeRO a BVB cu promisiuni imediate pentru repartizări de cash către acționari, însă anul trecut a acordat un dividend cu randament mai mic de 1%.

Pentru anul în curs o astfel de distribuție nu este luată în calcul. În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor propunerea este ca din profitul net de 9,74 milioane lei obținut anul trecut aproximativ 550.000 de lei să meargă la rezerva legală și 9,19 milioane lei să rămână ca profit nedistribuit.

Farmaceutica Remedia distribuie dividende mai mari decât profitul net din anul 2023 CITEȘTE ȘI Farmaceutica Remedia distribuie dividende mai mari decât profitul net din anul 2023

În schimb, compania va veni cu acțiuni gratuite. Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor figurează o propunere pentru capitarea cu aproximativ 316.000 de lei a capitalului social. Astfel, vor fi emise 1,58 milioane  de acțiuni noi cu valoare nominală de 0,2000 lei/acțiune care vor fi distribuite gratuit către acționarii existenți la o rată de alocare de 0,0238 de titluri acordate la fiecare acțiune deținută.

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
bvb
bursa