Fondul Proprietatea închide vânzarea accelerată pentru restul deținerii de la OMV Petrom la un preț cu 7% sub cel din piața reglementată, dar dublu față de operațiunea similară de acum 6 ani. Tranzacție de peste 150 milioane euro

Fondul Proprietatea închide vânzarea accelerată pentru restul deținerii de la OMV Petrom la un preț cu 7% sub cel din piața reglementată, dar dublu față de operațiunea similară de acum 6 ani. Tranzacție de peste 150 milioane euro

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 dec 2022

Într-un proces de obținere de cash pentru acționari, Fondul Proprietatea a vândut rapid 2,85% din acțiunile OMV Petrom, la un preț de 0,4300 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) închide de la o zi la alta plasamentul accelerat pentru vânzarea întregii sale participații, de 1,77 miliarde acțiuni OMV Petrom (SNP), reprezentând 2,85% din capitalul social al companiei petroliere.

Fondul Proprietatea: Ne scade activul din cauza Hidroelectrica! CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea: Ne scade activul din cauza Hidroelectrica!

Prețul tranzacției este de 0,4300 lei/acțiune, cu 7,42% mai mic decât cel de 0,4645 lei/acțiune stability ieri în piața reglementată, dar dublu față de oferta similară consumată în septembrie 2016, când compania OMV Petrom (SNP) era mai slab cotată pe fondul unei crize prelungite a prețului petrolului.

La respectivul nivel, suma încasată de Fond se ridică la 764,14 milioane lei (154,95 milioane euro) și va putea susține programul de răscumpărare a titlurilor proprii aprobat de acționari la AGA de luna trecută.

Profit Financial.forum – Bogdan Drăgoi, SIF1: Fondurile de pensii sterilizează lichiditatea de pe bursă. Direcția nu este una corectă! CITEȘTE ȘI Profit Financial.forum – Bogdan Drăgoi, SIF1: Fondurile de pensii sterilizează lichiditatea de pe bursă. Direcția nu este una corectă!

O altă sursă importantă de cash pentru Fondul Proprietatea ar urma să fie vânzarea cel puțin a unei părți din pachetul de 20% din acțiunile Hidroelectrica ce este cel mai probabil să se consume în ofertă publică undeva în lunile mai-iunie, conform datelor din piață obținute de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
omv petrom
hidroelectrica