Fondul Proprietatea vizează tăierea masivă a rezervelor legale

Fondul Proprietatea vizează tăierea masivă a rezervelor legale

Sursa foto: Mikael Damkier | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mar 2024

În condițiile în care acționarii vor aproba acoperirea pierderii contabile din elemente ale rezultatatului reportat, FP ar putea distribui un dividend special de 0,06 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania financiară americană Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea (FP), a convocat pentru data de 30 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pentru o serie de pași care ar permite o nouă distribuție de cash, în pofida pierderii contabile afișate pe anul trecut.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor figurează un vot privind reducerea cu 1,10 miliarde lei a capitalului social, la 1,85 miliarde lei, de la 2,95 miliarde lei, prin anularea unui număr de 2,11 miliarde acțiuni proprii dobândite în cadrul programului de răscumpărare. În urma acestei operațiuni de reducere a capitalului social, FP ar urma să aibă un număr de 3,55 miliarde acțiuni cu o valoare nominală de 0,5200 lei/acțiune.

One United Properties vizează obligațiuni de până la 300 milioane euro CITEȘTE ȘI One United Properties vizează obligațiuni de până la 300 milioane euro

Tot în AGEA este o propunere pentru reducerea cu 57,10 miloane lei a rezervei legale, la 589,55 milioane lei, de la 646,65 milioane lei, și trecerea sumei din această diminuare la rezultatul reportat. Într-o a 2-a etapă, FP ar urma să reducă rezerva legală cu 219,69 milioane lei, la 389.87 milioane lei, de la 589,55 milioane lei.

În cazul în care prin aceste operațiuni elemente ale rezultatului reportat vor acoperi pierderea contabilă de 904,10 milioane lei, Fondul ar putea distribui un dividend brut special de 0,06 lei/acțiune, cu data plății 7 iunie. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,5090 lei/acțiune al titlurilor cu simbolul FP, acesta ar oferi acționarilor un randament de 10,84%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
franklin templeton
bvb
bursa
dividende