Franklin Templeton, compania care are în administrare Fondul Proprietatea, și-a majorat la 8,5% expunerea pe acțiunile Purcari. Este o deținere apropiată de cea a celebrei familii de bancheri suedezi Wallenberg

Franklin Templeton, compania care are în administrare Fondul Proprietatea, și-a majorat la 8,5% expunerea pe acțiunile Purcari. Este o deținere apropiată de cea a celebrei familii de bancheri suedezi Wallenberg
scris 14 aug 2018

După ce achiziționase deja în oferta publică de listare din februarie 5,20% din acțiunile producătorului de vinuri din Republica Moldova Purcari Wineries, fondurile administrate de Franklin Templeton și-au majorat participația la 8,50% din acțiuni.

Au luat drumul vinului. Compania americană financiară Franklin Templeton a achiziționat recent un pachet suplimentar din acțiunile companiei Purcari Wineries (WINE) și a ajuns la o deținere de 8,50% din titlurile societății.

Fondul pentru Asia al Franklin Templeton avea o deținere de 5,20%, pachet deținut de grupul a cărui figură emblematică este investitorul Mark Mobius încă de la oferta publică de listare. Americanii au achiziționat și la prețuri inferioare celor din ofertă noi pachete și și-au suplimentat deținerea, acum pachetul fiind în portofoliu unei alte entități din grup, Franklin Templeton Investments (ME) Limited.

EXCLUSIV Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana pregătește achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana pregătește achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus

La prețul de închidere de ieri de  al titlurilor Purcari de 18,15 lei/acțiune, valoarea pachetului deținut de Franklin Templeton se ridică la 30,85 milioane lei (6,62 milioane euro). Urmare a acestei achiziții, compania americană a depășit participația de 7,94% a fondurilor Fiera Capital, fosta Charlemagne Capital.

Un alt acționar relevant care a realizat plasamente în oferta publică de listare este SEB Investment Management, vehicul al unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din Suedia, aparținând celebrei familii de bancheri Wallenberg. Participația este doar marginal sub cea a Franklin Templeton, respectiv pentru 8,45% din acțiuni.

Conform raportării financiare semestriale remise ieri bursei, Purcari Wineries a obținut în prima jumătate a acestui an un profit net de 15,97%, în creștere cu 40,95% față de cel de 11,33 milioane lei de la S1 2017, în condițiile în care vânzările s-au majorat, în același interval de raportare, cu 18,89%, la 69,96 milioane lei, de la 58,84 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
franklin templeton
bvb
bursa
fondul proprietatea
seb investment management