Franklin Templeton vinde acțiuni OMV Petrom de 2,5 milioane lei

Franklin Templeton vinde acțiuni OMV Petrom de 2,5 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 ian 2016

Ieri persoanele inițiate au înstrăinat acțiuni OMV Petrom în valoare de 2,6 milioane lei. Fondul de piețe de frontieră al companiei financiare americane Franklin Templeton și fondul suveran al Norvegiei au reluat vânzările după ce și în ultimele zile de tranzacționare din 2015 au lichidat parțial dețineri de 50 milioane lei la cea mai importantă companie românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Templeton Frontier Markets Equity Fund, fondul pentru piețe periferice al companiei care are în administrare Fondul Proprietatea (FP), începe anul de tranzacționare 2016 pe Bursa românească așa cum l-a încheiat pe cel precedent: vânzând acțiuni OMV Petrom (SNP). Ieri fondul a înstrăinat un număr de 8,42 milioane acțiuni ale companiei petroliere la prețul de 0,2895 lei/acțiune, potrivit raportării remise de emitent Bursei, ceea ce situează valoarea schimburilor la 2,44 milioane lei.

Sunt marcări de pierderi. Cele mai importante itrări au fost raportate în anul 2012. În intervalul mai-iunie al acelui an, când prețul de piață a fost între 0,35 lei/acțiune și 0,4 lei/acțiune fondul Franklin Templeton a cumpărat acțiuni OMV Petrom de 10 milioane lei pentru ca în noiembrie 2012 să achiziționeze acțiuni cu simbolul SNP în valoare de 20,7 milioane lei, la oferta prin care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a ieșit din acționariatul companiei cu cea mai mare capitalizare de la BVB. Față de cele două momente vânzările de acum reprezintă marcări de pierdere de 20% și, respectiv 31%.

2016 - An Nou Chinezesc pentru piețele financiare CITEȘTE ȘI 2016 - An Nou Chinezesc pentru piețele financiare


Tot ieri a vândut 581.600 acțiuni OMV Petrom la același preț de 0,2895 lei/acțiune și fondul suveran al Norvegiei, valoarea tranzacției depșind cu puțin 168.000 de lei. Și în decembrie fondul care are ca agent banca centrală a Norvegiei a vândut acțiuni ale companiei petroliere însumând 3,05 milioane lei. Intermediarul pentru ambii vânzători este Raiffeisen Bank.

OMV Petrom a raportat, în trimestrul III al anului trecut, pierderi de 46 milioane lei, față de un câștig de 691 milioane lei la jumătatea anului și de peste 1 miliard de lei în trimestrul corespunzător din 2014.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
franklin templeton
norvegia
fond suveran
raiffeisen bank
bursa
bvb
berd