GRAFIC Bursa românească reia creșterile. Volumele cresc și sunt mai concentrate

GRAFIC Bursa românească reia creșterile. Volumele cresc și sunt mai concentrate

Sursa foto: Engdao Wichitpunya | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 oct 2023

După o secvență de 5 sesiuni consecutive de corecții, indicele BET a avut astăzi din nou un salt în direcția trendului principal ascendent care l-a adus pe noi maxime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este necesară educatia financiară și care sunt greșelile pe care le fac oamenii fără o educație financiară, Cum compar diversele opțiuni de investiție financiară, Cum decidem care este investiția care ni se potrivește, Când fac exit și cum marchez profitul, De când începe educația financiară, ce și cum îi putem învăța pe copii sunt întrebări la care se va răspunde la Maratonul de Educație Financiară - ediția a III-a, programat să fie organizat de PROFIT NEWS TV pe 12 octombrie

După debutul de săptămână marcat de vânzări în piețele dezvoltate de acțiuni, precipitate și de declanșarea conflictului armat din Israel, burslee lumii au avut astăzi un ricoșeu important, cu indicele DAX40 de la Frankfurt un veritabil campion, cu un raliu de peste 300 de puncte.

Acesta este contextul în care și la BVB am consemnat o ședință „verde”, în care cei mai importanți indici au câștigat fiecare mai mult de 1 procent: +1,37% pentru indicele compozit BET-XT, +1,37% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.514,40 de puncte, +1,24% pentru indicele energetic BET-NG și +1,36% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 14.085,09,05 de puncte a explodat în media mobilă epxonențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa românească reia creșterile. Volumele cresc și sunt mai concentrate

După o ușoară retragere a volumelor în sesiuneile precedente, creșterile au revenit cu tranzacții sporite. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 69,97 milioane lei (14,09 milioane euro), cu cele mai mari transferuri, de 15,47 milioane lei, realizate pe titlurile Hidroelectrica (H2O), care au staționat la prețul de 117,00 lei/acțiune la care valoarea de piață a producătorului de energie hidro se situează la 52,62 miliarde lei (10,64 miliarde euro).

Familia Vuza, care controlează Chimcomplex, cumpără de la Infinity Capital pachetul de 23% din acțiunile Sinterom, unde este acționar majoritar CITEȘTE ȘI Familia Vuza, care controlează Chimcomplex, cumpără de la Infinity Capital pachetul de 23% din acțiunile Sinterom, unde este acționar majoritar

Acestea au fost urmate de acțiunile producătorilor de gaze naturale, ambele cu aprecieri peste media pieței: +3,01%, până la prețul de 44,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au întrunit o activitate de 8,43 milioane lei, și +1,74%, până la prețul de 0,5540 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 7,66 milioane lei.

La același capitol de energie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 0,43%, până la prețul de 46,85 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,43 milioane lei.

FOTO Un amfiteatru din ASE poartă numele Bursei de Valori București. Reprezentanți ai studenților s-au angajat pentru colegii lor că aceștia nu vor mâzgâli băncile nou-nouțe CITEȘTE ȘI FOTO Un amfiteatru din ASE poartă numele Bursei de Valori București. Reprezentanți ai studenților s-au angajat pentru colegii lor că aceștia nu vor mâzgâli băncile nou-nouțe

Pe tendință pozitivă au fost și cele mai lichide acțiuni cu profil financiar: +0,46%, până la prețul de 22,02 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au adunat tranzacții de 6,95 milioane lei, +2,86%, până la prețul de 0,3960 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), ce au cumulat un rulaj de 6,14 milioane lei, și +2,81%, până la prețul de 15,36 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), pe care s-au realizat transferuri de 3,45 milioane lei.

Interes a mai existat și pentru titlurile Transport Trade Services (TTS), care au crescut cu 2,87%, până la prețul de 21,50 lei/acțiune, în condițiile unor schimburi de 6,20 milioane lei și pentru titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M), care s-au aperciat cu 2,11%, până la prețul de 4,5950 lei/acțiune, pe o activitate de 4,66 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica