GRAFIC Indicele BET este la cea mai ridicată valoare de la declanșarea conflictului de la Est. Volumele bat în retragere pe acțiunile Hidroelectrica, dar lichiditatea este bine distribuită în adâncime

GRAFIC Indicele BET este la cea mai ridicată valoare de la declanșarea conflictului de la Est. Volumele bat în retragere pe acțiunile Hidroelectrica, dar lichiditatea este bine distribuită în adâncime

Investitorii au vândut pe panică acțiunile când Rusia a atacat Ucraina, dar piața a recuperat aproape integral șocul respectiv.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iul 2023

În afară de nouă „jucărie” de la BVB cu simbolul H2O, alte 10 acțiuni au depășit reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul ascendent de pe marile bursele ale lumii a continuat cu o nouă sesiune pozitivă în secvență și acesta este contextul în care și la BVB indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,53%, până la un nivel de 13.288,96 de puncte, care este cel mai ridicat de la declanșarea conflictului din Ucraina până în prezent.

GRAFIC Indicele BET este la cea mai ridicată valoare de la declanșarea conflictului de la Est. Volumele bat în retragere pe acțiunile Hidroelectrica, dar lichiditatea este bine distribuită în adâncime

Elanul este susținut de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au câștigat 1,94%, până la prețul de 21,00 lei/acțiune, pe transferuri de 16,98 milioane lei. Acestea au cedat, însă, întâietatea, titlurilor Hidroelectrica (H2O), care, deși au avut cea mai slabă lichiditate de la listare, tot au fost cele mai tranzacționate, cu schimburi însumând 28,66 milioane lei. Cotația a avansat până la nivelul de 113,50 lei/acțiune, care conferă producătorului de energie hidro o capitalizare bursieră de 51,05 miliarde lei (10,32 miliarde euro).

CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața de capital CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața de capital

Titlurile soicietății care a derulat oferta publică primară de la Hidroelectrica, Fondul Proprietatea (FP), s-au depreciat cu 0,63%, până la prețul de 1,8840 lei/acțiune, ceea ce a determinat pe volume echivalente cu 11,42 milioane lei. O activitate apropiată, de 11,06 milioane lei, am consemnat pe titlurile OMV Petrom (SNP), care au urcat cu 0,55%, până la prețul de 0,5530 lei/acțiune.

Celălalt producător de gaze naturale, Romgaz (SNG), a avansat cu 0,37%, până la prețul de 41,00 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,21 milioane lei. La același capitol energie, al cărui indice sectorial BET-NG a câștigat cu 0,54%, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 0,66%, până la prețul de 46,10 lei/acțiune.

Banca Transilvania listează o emisiune de obligațiuni cu o valoare de 200 milioane euro. IFC oferă 100 de milioane de euro, alături de Asian Infrastructure Investment Bank CITEȘTE ȘI Banca Transilvania listează o emisiune de obligațiuni cu o valoare de 200 milioane euro. IFC oferă 100 de milioane de euro, alături de Asian Infrastructure Investment Bank

După un salt de 7,82% în sesiunea precedentă, titlurile Transport Trade Services (TTS) s-au corectat cu 2,50%, până la prețul de 19,50 lei/acțiune, pe transferuri de 3,13 milioane lei. Volatilitatea pe acest emitent a fost stimulată de informațiile cu privire la denunțarea de către Federația Rusă a acordului tranzitului mărfurilor ucrainiene la Marea Neagră.

Remarcabill, într-o sesiune cu un rulaj de 92,79 milioane lei (18,78 milioane euro) al pieței de acțiuni, lichiditatea a fost bine distribuită în adâncime, reperul unor schimburi de 1 milion de lei mai fiind depășit de 4 simboluri cu evoluții în direcții de sens contrar și de amplitudini diferite: -0,15%, până la prețul de 13,76 lei/acțiune, pentru titlurile titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), -0,11%, până la prețul de 18,48 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), -0,82%, până la prețul de 1,2050 lei/acțiune, pentru titlurile Evergent Investments (EVER) și +2,18%, până la prețul de 9,38 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica