Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, pregătește o nouă emisiune de obligațiuni, de această dată de până la 250 milioane euro

Grupul Autonom, cel mai mare cumpărător de mașini din România, pregătește o nouă emisiune de obligațiuni, de această dată de până la 250 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2021

Grupul Autonom, specializat în închirierile auto și serviciile conexe, pregătește o nouă emisiune de obligațiuni la bursă, de această dată în cuantum de până la 250 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Obligațiunile, pregătite pentru a fi emise prin Autonom Services, vor fi lansate în una sau mai multe emisiuni separate, derulate pe o perioadă de maximum 5 ani.

La finele anului 2019, Grupul Autonom și-a listat obligațiunile unde BERD a realizat un plasament-mamut de 4,5 milioane euro.

Firma specializată în închierile auto pe termen lung, leasing operațional și servicii conexe este cel mai mare cumpărător de mașini din România, cu aproximativ 3.000 de unități pe an.

Dezvoltatorul de produse și platforme digitale Qualitance ia în calcul emiterea de obligațiuni pe bursă de până în 2,5 milioane de euro pe trei ani CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul de produse și platforme digitale Qualitance ia în calcul emiterea de obligațiuni pe bursă de până în 2,5 milioane de euro pe trei ani

Autonom Services, firmă fondată de frații Marius și Dan Ștefan, a apelat atunci la mecanismele bursiere în contextul în care deja are acumulate datorii de mai multe tipuri însumând aproximativ 100 milioane euro. Industria în care activează solicită un consum intensiv de capital și, în Europa, finanțarea este, de asemenea, în mare parte în bonduri.

Emisiunea de obligațiuni listată la acel moment și care a avut ca investitor-ancoră Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu un plasament de 4,5 milioane euro, era prezentată ca ajutând în primul rând compania să împingă maturitățile în viitor pentru datoria deja existentă, după cum modalitatea de utilizare a banilor din obligațiuni oferă flexibilitate și viteză de accesare, implicit mai puțină birocrație. Pur și simplu, nu mai trebuie ca fiecare mașină să fie înregistrată în arhiva garanțiilor mobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
autonom
obligatiuni