Indicele american S&P 500 a închis la un nivel record, susținut de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie

Indicele american S&P 500 a închis la un nivel record, susținut de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2021

Indicele american S&P 500 a încheiat tranzacțiile de joi la un nivel record, susținut de scăderea randamentelor titlurilor de Trezorerie, în urma datelor sub așteptări referitoare la piața americană a muncii, care au dus la creșterea acțiunilor companiilor de tehnologie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele săptămânale referitoare solicitările pentru indemnizații de șomaj din SUA au arătat creșteri, care intră în contradicție cu datele referitoare la angajări, justificând politica Rezervei Federale de a menține dobânzile la un nivel scăzut o lungă perioadă de timp, scrie News.ro.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Președintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a semnalat miercuri că banca centrală nu este nici pe departe pregătită să reducă sprijinul pentru economia americană, el afirmând că creșterea anticipată a prețurilor în acest an va fi probabil temporară.

Datele de pe piața muncii au contribuit la scăderea randamentului titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani până la 1,624%, cel mai redus nivel atins din 26 martie, continuând să se retragă față de un maxim al ultimelor 14 luni, de 1,776% atins la sfârșitul lunii martie.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,17%, the S&P 500 cu 0,42% și Nasdaq Composite cu 1,03%.

Indicele S&P 500 a fost susținut de avansul acțiunilor unor companii cu capitalizări uriașe, cum ar fi Apple, Microsoft și Amazon.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Indicele Nasdaq a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele șapte săptămâni și aproape de un maxim record atins pe 12 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
wall street