Indicele BET are o nouă închidere pozitivă. Volumele se întorc la niveluri foarte mici

Indicele BET are o nouă închidere pozitivă. Volumele se întorc la niveluri foarte mici

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 nov 2022

Beneficiind de un impuls de apreciere al acțiunilor Băncii Transilvania, bursa românească a avut o zi „verde”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sosirea sacadată a rezultatelor alegerilor parlamentare parțiale din SUA nu a creat o imagine clară asupra structurii de putere în care piețele financiare americane vor opera în următorii 2 ani. Acesta este contextul în care evoluția peste zi a contractelor futures pe indici și parcursul cotațiilor la New York Stock Exchange au fost mai degrabă contradictorii, chiar cu o ușoară tendință de corecție după raliul ultimelor ședințe.

În acest context, Bursa de Valori București a reușit o închidere favorabilă, în primul rând urmare a saltului de 2,81%, până la prețul de 19,00 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au adunat și cele mai mari tranzacții ale zilei, de 3,73 milioane lei.

SURPRIZĂ Frații Winklevoss, care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea Facebook, primii miliardari bitcoin, au intrat în România CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Frații Winklevoss, care l-au acuzat pe Mark Zuckerberg că le-a furat ideea Facebook, primii miliardari bitcoin, au intrat în România

Este mișcarea care a permis un avans de 0,04% al indicelui compozit BET-XT și o apreciere de 0,22% a indicelui BET, care a închis la nivelul de 11.257,25 de puncte, unde este aproape de media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Indicele BET are o nouă închidere pozitivă. Volumele se întorc la niveluri foarte mici

Fără această dinamică, sesiunea de la BVB a fost mai degrabă slabă. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,39 milioane lei (3,14 milioane euro) și acțiunile de pe locurile 2-4 în clasamentul lichidității s-au stabilizat toate sub nivelurile de referință ale ședinței precedente: -0,77%, până la prețul de 0,4490 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit o activitate de 2,89 milioane lei, -1,61%, până la prețul de 1,8320 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au însumat schimburi de 1,98 milioane lei, și -0,16%, până la prețul de 12,14 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumulat transferuri de 1,49 milioane lei.

Sunt mișcări care au condus la declinul indicilor sectoriali: -1,28% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 48.338,64 puncte și -0,09% pentru indicele energetic BET-NG. Din structura acestuia, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 1,12%, până la prețul de 40,55 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,46 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica