Înțelegere în zona criptomonedelor

Înțelegere în zona criptomonedelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2023

Binance a încheiat un acord cu autoritățile de reglementare pentru a păstra activele clienților americani în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Binance, cea mai mare platformă de criptomonede din lume, a încheiat un acord cu Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC), pentru a se asigura că activele clienților americani rămân în Statele Unite până la soluționarea unui proces amplu, intentat luna aceasta de agenția de reglementare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Acordul, dezvăluit în actele depuse vineri seara în instanță, necesită încă aprobarea judecătorului federal care supraveghează litigiul. Pentru a ne asigura că activele clienților din SUA nu ajung offshore, acordul permite doar angajaților Binance.US accesul la aceste active.

FOTO CONFIRMARE Idea Bank se transformă în bancă 100% digitală. Profit.ro anunța în urmă cu un an că banca își părăsește propriile sedii. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți CITEȘTE ȘI FOTO CONFIRMARE Idea Bank se transformă în bancă 100% digitală. Profit.ro anunța în urmă cu un an că banca își părăsește propriile sedii. „Sucursala de oriunde”. Mesajul către clienți

Pe 5 iunie, SEC a dat în judecată Binance, pe CEO-ul și fondatorul său Changpeng Zhao și operatorul Binance.US, susținând că Binance și-a umflat artificial volumele de tranzacționare, a deturnat fondurile clienților, nu a reușit să restricționeze clienții americani de la platforma sa și a indus în eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pieței.

Acest proces și un altul intentat de SEC a doua zi împotriva platformei americane de tranzacționare Coinbase reprezintă o escaladare dramatică a represiunii asupra industriei din partea autorităților de reglementare din SUA.

Apple a închis la un nivel record, dar analiștii UBS nu mai recomandă cumpărarea acțiunilor companiei CITEȘTE ȘI Apple a închis la un nivel record, dar analiștii UBS nu mai recomandă cumpărarea acțiunilor companiei

Conform acordului, care nu rezolvă procesul SEC, Binance.US va lua măsuri pentru a se asigura că niciun oficial al Binance Holdings nu are acces la chei private pentru diferitele sale portofele, portofele hardware sau acces root la instrumentele Amazon Web Services ale Binance.US. , arată dosarul din instanță.

SEC a declarat într-un comunicat publicat sâmbătă că ordinul de ajutor de urgență asigurat pentru clienții Binance.US le va proteja activele și se va asigura că pot continua să retragă acele active. ”Având în vedere că Changpeng Zhao și Binance dețin controlul asupra activelor clienților platformei și au reușit să amestece activele clienților sau să deturneze activele clienților după bunul plac... aceste interdicții sunt esențiale pentru protejarea activelor investitorilor”, a afirmat Gurbir Grewal, director al diviziei de aplicare a  legii a SEC.

SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Un nou jucător IT vine la cota BVB

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat sâmbătă într-un comunicat: ”Deși susținem că cererea SEC de ajutor de urgență a fost complet nejustificată, suntem mulțumiți că dezacordul asupra acestei solicitări a fost rezolvat în condiții reciproc acceptabile. Fondurile utilizatorilor au fost și vor fi întotdeauna în siguranță pe toate platformele afiliate Binance.”

Conform altor prevederi ale acordului propus, Binance.US va crea noi portofele cripto la care angajații bursei globale nu au acces, va furniza informații suplimentare SEC și va fi de acord cu un program de descoperire accelerat, se arată în documente.

Afiliata americană a Binance a oprit depozitele în dolari săptămâna trecută și a dat clienților un termen limită de 13 iunie pentru a-și retrage fondurile în dolari, după ce SEC a cerut unei instanțe să-i înghețe activele.

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
sua
criptomonede