Într-un august torid, tot mai puțini investitori trec prin valea seacă de la BVB

Într-un august torid, tot mai puțini investitori trec prin valea seacă de la BVB

Sursa foto: Nitsuki | Dreamstime.com

scris 5 aug 2021

Indicele BET a pierdut o treime de procent pe o piață caracterizată de o majoră lipsă de lichiditate.

Titlurile OMV Petrom (SNP) s-au aflat pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, dar schimburile însumând 3,77 milioane lei nu au fost în măsură să miște cotația. Închiderea s-a realizat pe nivelul de referință al ședinței precedente, de 0,4040 lei/acțiune.

Este prima imagine de slăbiciune a pieței, însă impactul se resimte cu adevărat la nivelul lichidității. Rulajul de 16,48 milioane lei (3,35 milioane euro), este unul din cele mai mici din acest an, comparabil cu cel al sesiunilor intercalate în perioadele de sărbători.

TeraPlast – profit net de 29 milioane lei la S1. Firma a navigat printr-o perioadă de turbulențe în piața materialelor de construcții CITEȘTE ȘI TeraPlast – profit net de 29 milioane lei la S1. Firma a navigat printr-o perioadă de turbulențe în piața materialelor de construcții

Tabloul negativ a fost apăsat încă și mai mult de corecția ex-data de 2,71%, până la prețul de 1,7940 lei/acțiune a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) care au adunat transferuri de 1,66 milioane lei. Aceasta a avut influență și la nivelul indicilor: -0,32% pentru indicele compozit BET Plus, -0,75% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.342,85, -0,07% pentru indicele energetic BET-NG și -0,33% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.763,47 puncte se află la cea mai coborâtă valoare de la sfârșitul lunii iunie până în prezent, așa cum se vede pe graficul atașat.

Într-un august torid, tot mai puțini investitori trec prin valea seacă de la BVB

Cu toate acestea, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au crescut cu 1,43%, până la prețul de 2,8400 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 2,12 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a stagnat la prețul de 18,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,84 milioane lei. Tranzacții peste reperul de 1 milion de lei am mai consemnat pe titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au avansat cu 0,32%, până la prețul de 0,9300 lei/acțiune, și pe titlurile de stat cu scadența în martie 2024 (R2403A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast