Investitorii de la BVB revin din mini-vacanța de Paște fără un apetit ridicat la cumpărare

Investitorii de la BVB revin din mini-vacanța de Paște fără un apetit ridicat la cumpărare

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 apr 2023

După 4 zile de pauză, prima sesiune de la Bursa de Valori București a fost caracterizată de volume modeste și închdieri divergente ale celor mai tranzacționate acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele DAX40 de la Frankfurt și-a accelerat din nou raliul și a ajuns iar la aproximativ 100 de puncte de maximele istorice, cadru favorabil și pentru piața de acțiuni românească de a avea o evoluție favorabilă. Deși prima ședință de după Paște a fost „verde”, totuși, investitorii arată o ezitare care se vede atât din faptul că principalele acțiuni nu se mișcă în tandem, dar și de lichiditatea mai degrabă slabă.

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 33,72 milioane lei (6,83 milioane euro), din care peste o treime a fost reprezentat de tranzacțiile în valoare de 11,49 milioane lei cu titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avut un declin de 0,31%, până la prețul de 19,61 lei/acțiune.

Fidelis, la final - Subscrieri cu 55% mai mari decât plasamentele cumulate în exercițiul din primăvara trecută CITEȘTE ȘI Fidelis, la final - Subscrieri cu 55% mai mari decât plasamentele cumulate în exercițiul din primăvara trecută

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a depreciat, de asemenea, cu 1,36%, până la prețul de 13,04 lei/acțiune, pe transeruri de 1,19 milioane lei. Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 2,1050 lei/acțiune, pe o activitate de 4,69 milioane lei.

O dinamică mai bună a fost pe acțiuni din sectorul de energie: +1,55%, până la prețul de 0,4968 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat schimburi de 4,86 milioane lei, +1,23%, până la prețul de 329,00 lei/acțiune, pentru titlurile Transgaz (TGN), ce însumat volume echivalente cu 2,19 milioane lei și +2,76%, până la prețul de 9,30 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), care au adunat un rulaj de 1,39 milioane lei.

SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigare CITEȘTE ȘI SIF Oltenia vrea să vândă acțiuni RELE. A ajuns la a 3-a strigare

Sunt mișcările cvare au influențat decisiv afișajul verde al tabloul indicilor: +0,32% pentru indicele compozit BET-XT, +0,19% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.749,82 de puncte, +0,79% pentru indicele energetic  BET-NG și +0,31% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.497,96 de puncte este înscris pe un impuls ascendent pe termen scurt destul de coerent, așa cum se vede pe graficul atașat.

Investitorii de la BVB revin din mini-vacanța de Paște fără un apetit ridicat la cumpărare

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
electrica
transgaz