Liber la executarea silită a ASF pentru un caz din preistoria pieței de capital românești

Liber la executarea silită a ASF pentru un caz din preistoria pieței de capital românești

Sursa foto: Timothyoleary / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 sep 2017

Păgubiții la FNI de acum aproape 20 de ani vor putea recupera o parte din prejudicii chiar de la reglementatorul pieței de capital, succesor al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, după o decizie a instanței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Judecătoria Sector 5 București a dat câștig de cauză Asociației Naționale pentru Protecția Investitorilor, admițând cererea de încuviințare a executării silite împotriva Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ca succesor al Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Decizia este fără cale de atac.

Aproximativ 100.000 de elevi din peste 1.100 de școli, implicați de Environ în selectarea responsabilă a deșeurilor CITEȘTE ȘI Aproximativ 100.000 de elevi din peste 1.100 de școli, implicați de Environ în selectarea responsabilă a deșeurilor

Cauza este un artefact al fraudei de la Fondul Național de Investiții (FNI), unul dintre cele mai mari scandaluri financiare de la sfârșitul anilor ’90. Păgubiții de la FNI s-au îndreptat atunci deopotrivă împotriva CEC, bancă despre care spuneau că a indus în eroare asupra onorabilității schemei de investire, dar și a supraveghetorului pieței de atunci, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare.

Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea vinde 2,5% din OMV Petrom

CNVM a reușit, printr-o succesiune de reorganizări, să se sustragă de la o plată la care a fost obligată de instanță încă din anii 2000, însă, prin decizia de acum, finalmente despăgubirea efectivă în contul vechii Comisii ar urma să fie efectuată de ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
fni