Lira sterlină a urcat la maximul ultimelor 5 săptămâni față de dolar

Lira sterlină a urcat la maximul ultimelor 5 săptămâni față de dolar
scris 10 sep 2018

Lira sterlină s-a apreciat astăzi la maximul ultimilor cinci săptămâni în raport cu dolarul american, după ce Michael Barnier, negociatorul-șef pentru Brexit al Uniunii Europene, a semnalat că un acord cu Marea Britanie ar putea fi încheiat în cel mult două luni.

Potrivit lui Barnier, este “realistic” ca UE și Marea Britanie să ajungă la o înțelegere pe tema Brexitului în 6 până la 8 săptămâni. El a avertizat, însă, că cele două părți trebuie să soluționeze mai întâi câteva puncte-cheie, precum problema frontierei irlandeze, scrie Bloomberg.

Recent, negociatorul UE a arătat că Marea Britanie ar putea beneficia, post Brexit, de un acord de parteneriat "cum nu a mai existat” cu o țară terță.

Cea mai mare bancă din Danemarca, scandal de spălare de bani în valoare de 150 miliarde dolari în favoarea oligarhilor ruși CITEȘTE ȘI Cea mai mare bancă din Danemarca, scandal de spălare de bani în valoare de 150 miliarde dolari în favoarea oligarhilor ruși

Comentariile lui Barnier au atenuat temerile investitorilor cu privire la o eventuală ieșire a Marii Britanii din UE fără semnarea unui acord comercial și au împins lira până la un maxim intraday de 1,3050 de unități față de dolar, cea mai ridicată cotație din ultimele cinci săptămâni.

În raport cu euro, moneda britanică a avansat cu 0,5%, până la 1,1241 de unități, maximul ultimelor patru săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
dolar
apreciere
brexit
michael barnier
acord