Oltchim, la al doilea salt de 15%

Oltchim, la al doilea salt de 15%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 oct 2015

Acțiunile combinatului petrochimic au urcat încă din predeschidere până la prețul de 0,405 lei/acțiune, în limita maximă a unei creșteri de 15% admisă de sistemul Bursei. Este al doilea salt de această magnitudine, în urma celui de miercuri, de la reintrarea la tranzacționare după o pauză de peste doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Creșterea consistentă a prețurilor acțiunilor companiei Oltchim SA Râmnicu Vâlcea (OLT) de ieri a fost confirmată printr-un avans similar consemnat încă din predeschiderea ședinței de tranzacționare a Bursei de Valori București, de data aceasta și pe rulaje mai mari.

Cotația a urcat la nivelul de 0,405 lei/acțiune, cu 14,73%, în limita maximă a plafonului de 15% admis de sistemul operatorului de piață, pentru a doua zi consecutivă, volumul fiind de 281.584 de acțiuni, echivalentul a 114.041 lei, o valoare de peste zece ori mai mare decât cea de ieri, când transferurile au totalizat numai 23.750 de acțiuni.

Pe simbolul OLT nu mai exista cerere, oferta de cumpărare pe palierul de 0,405 lei/acțiune fiind cu puțin peste 900.000 de titluri la o oră de la deschidere, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Acțiunile OLT au revenit ieri la tranzacționare după ce Curtea de Apel Pitești a aprobat planul de reorganizare al societății, conform informării emtentului pentru portalul Bursei. Combinatul petrochimic intrase în insolvență după eșecul privatizării din toamna anului 2012, fiind suspendat de la tranzacționare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
oltchim