Plasamente de aproape 6 milioane lei în oferta ABN Systems, care deține marca Tellur, cu puțin înaintea închiderii perioadei de subscriere

Plasamente de aproape 6 milioane lei în oferta ABN Systems, care deține marca Tellur, cu puțin înaintea închiderii perioadei de subscriere
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 dec 2021

În sistemul bursei s-au strâns ordine pentru titluri ale ABN Systems International, reprezentând 14% din pachetul de acțiuni oferit de vânzător. De regulă, investitorii așteaptă ultimele ore ale ofertei pentru a introduce ordine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ultimul exercițiu de piață primară al unui an plin de listări la Bursa de Valori București a intrat în linie dreaptă. Înainte de încheierea programului de subscriere, programată pentru 29 decembrie, în sistemul operatorului de piață BVB s-au cumulat ordine pentru cumpărarea a 1,09 milioane acțiuni ale societății ABN Systems International (ABN), în sumă totală de 5,94 milioane lei (1,20 milioane euro).

Este doar 14% din totalul de 7,73 milioane de acțiuni puse în vânzare și a 5-a parte din suma minimă atrasă de 30 milioane lei care ar trebui să reprezinte condiția de închidere cu succes a ofertei. Totuși, comportamentul de piață din trecut pentru ofertele structurate în acest fel, arată că majoritatea investitorii preferă să introducă ordinele în utlimele ore ale ofertei urmărind nivelul de subscriere.

Musk spune că e “aproape gata” cu vânzările de acțiuni. Capitalizarea Tesla revine peste pragul de 1 trilion de dolari CITEȘTE ȘI Musk spune că e “aproape gata” cu vânzările de acțiuni. Capitalizarea Tesla revine peste pragul de 1 trilion de dolari

Ordinele sunt aglomerate pe minimul și maximul care determină coridorul de preț al ofertei. Astfel, aproximativ 419.000 de acțiuni sunt subscrise la prețul minim de 5,18 lei/acțiune și aproximativ 519.000 de titluri sunt subscrise la prețul maxim de 5,69 lei/acțiune.

ABN Systems International – firmă care comercializează accesorii IT&C sub brandul Tellur – a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de 93,58 milioane lei și un rezultat net de 5,71 milioane lei. La S1 2021, profitul net era de 2,45 milioane lei.

ABN Systems este prezentă în peste 25 țări, atât prin rețele de distribuitori, cât și prin intermediul platformelor de retail online. Principalele piețe externe sunt situate în Europa, America, Africa și Orientul Mijlociu, în țări precum Africa de Sud, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia, Polonia, Spania, Suedia, Turcia, UK și SUA. Planurile de expansiune externă, care vor fi susținute prin atragerea de finanțare de pe piața de capital, au în vedere atât creșterea pe piețele unde ABN Systems este prezentă acum, cât și accesarea de noi piețe în state din Europa de Vest, țările din fosta URSS, Orientul Apropiat și chiar America de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
abn systems
bursa
tellur
bvb