Platforma de tranzacționare eToro se listează la bursă, în cadrul unui acord de 10 miliarde dolari

Platforma de tranzacționare eToro se listează la bursă, în cadrul unui acord de 10 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 mar 2021

Brokerul online israelian eToro se va lista pe bursa Nasdaq în urma fuziunii cu o companie de tip SPAC, operațiune care evaluează platforma de tranzacționare pentru criptomonede și acțiuni la 10 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

eToro a încheiat un acord de fuziune cu FinTech Acquisition Corp V, companie americană de tip SPAC (companie de achiziții cu scop special, tranzacționată public).

Acordul evaluează compania rezultată la 10,4 miliarde de dolari și include o investiție totală de 650 milioane printr-un plasament privat de la SoftBank, Fidelity Management & Research, Wellington Management și alți investitori strategici.

VIDEO Platforma eToro, pentru care face reclamă actorul Alec Baldwin, a căzut într-un moment cheie al pieței, de prăbușire pentru criptomonede CITEȘTE ȘI VIDEO Platforma eToro, pentru care face reclamă actorul Alec Baldwin, a căzut într-un moment cheie al pieței, de prăbușire pentru criptomonede

Acțiunile FinTech Acquisition s-au apreciat cu peste 40% în prima parte a sesiunii de tranzacționare marți.  

Fondată în 2007 la Tel Aviv, eToro oferă celor 20 de milioane de utilizatori înregistrați posibilitatea să investească manual în criptomonede, acțiuni, mărfuri și alte active, în timp ce utilizatorii care nu au timp sau experiență pot copia automat tranzacțiile realizate pe platformă, scrie Reuters.

Potrivit datelor companiei, bitcoin reprezintă una la fiecare 25 de poziții deschise pe platforma eToro, în timp ce acțiunile preferate de utilizatori sunt cele ale Tesla, Microsoft și Apple.

eToro concurează cu Robinhood, platformă care a devenit extrem de populară în rândul investitori amatori datorită interfeței ușor de utilizat. Atât Robinhood, cât și eToro și-au atras criticile utilizatorilor la începutul anului, după ce au limitat cumpărările de acțiuni GameStop vizate de poziții short deschise de fondurile hedge.

viewscnt
Afla mai multe despre
etoro
listare bursa
fintech acquisition
platforma tranzactionare online
platforma etoro
criptomonede
softbank