Principalii indici bursieri europeni au închis în scădere, în urma datelor referitoare la inflație

Principalii indici bursieri europeni au închis în scădere, în urma datelor referitoare la inflație
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2021

Principații indici bursieri europeni au închis luni în scădere, în urma datelor referitoare la accelerarea inflației în unele dintre cele mai mari economii din regiune, în timp ce bursele din Marea Britanie și Statele Unite au fost închise pentru sărbători, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele german DAX a scăzut cu 0,7%, retrăgându-se de la un maxim istoric atins săptămâna trecută. CAC 40 al bursei din Paris a coborât la rândul său cu circa 0,7%, în timp ce indicele spaniol IBEX a scăzut cu 0,9%, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

La Milano, indicele FTSE MIB a închis în stagnare. În Marea Britanie este zi liberă pentru bănci, în timp ce Statele Unite comemorează Memorial Day, bursele fiind închise.

Indicele german DAX a fost tras în joc de Deutsche Bank, ale cărei acțiuni au scăzut cu până la 2% și au închis în declin cu 1,3%, în urma informației că Rezerva Federală a Statelor Unite este îngrijorată de practicile băncii în domeniul prevenirii spălării banilor.

Scăderile au avut loc în urma plublicării datelor referitoare la inflație în țări precum Spania, unde inflația a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Prețurile de consum din Spania a crescut în luna mai cu 2,4%, în termeni anuali, potrivit datelor semnal publicate de Institutul Național de Statistică.

În Germania, inflația a atins în luna mai 2,5%, în termeni anuali, întărind așteptările legate de accelerarea inflației pe continent.

viewscnt
Afla mai multe despre
indici bursieri
inflatie