Producătorul de electrocasnice Electroargeș lansează o ofertă de răscumpărare pentru 10% din acțiunile proprii

Producătorul de electrocasnice Electroargeș lansează o ofertă de răscumpărare pentru 10% din acțiunile proprii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 ian 2018

Electroargeș a depus la ASF documentația aferentă derulării unei oferte publice de răscumpărare pentru un număr de aproape 7 milioane de acțiuni proprii, în prezent cu o valoare de piață de 10,8 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul începe la Bursa de Valori București cu oferte de răscumpărări adresate de emitenți acționarilor. După ce Fondul Proprietatea a anunțat că va derula o astfel de operațiune de piață începând de săptămâna viitoare pentru un număr de 1,20 miliarde acțiuni proprii, la un preț care ridică valoarea acesteia la 1,12 miliarde lei (241,20 milioane euro), este rândul companiei Electroargeș să-și comunice intenția.

Producătorul de electrocasnice din Curtea de Argeș a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), spre autorizare, documentele aferente unei oferte publice de răscumpărare pentru un număr de 6,97 milioane acțiuni proprii, pachet care la ultimul preț de închidere de 1,55 lei/acțiune, valorează 10,81 milioane lei (2,33 milioane euro).

Operațiunea pentru care există un vot al acționarilor încă din 12 decembrie 2017 urmează să fie intermediată de Vienna Investment Trust, unde activează Adrian Simionescu, unul dintre cei mai vechi brokeri din piață.

Investitorul miliardar Warren Buffett spune că povestea criptomonedelor va avea un final trist pentru investitori CITEȘTE ȘI Investitorul miliardar Warren Buffett spune că povestea criptomonedelor va avea un final trist pentru investitori

Nu este singura ofertă derulată de Electroargeș. Compania a anunțat la finalul anului trecut că se conformează unei decizii a Judecătoriei Cluj-Napoca și lansează ofertă publică de preluare la producătorul de materiale abrazive Carbochim (CBC), unde Electroargeș deținea, pe lângă un pachet de 12,59% înregistrat oficial și alte pachete cu participații depășind o treime din titluri, încă din perioada când omul de afaceri Cătălin Chelu, între timp decedat, controla Electroargeș.

Curtea de Argeș (ELGS) a realizat în primele 9 luni din 2017 venituri totale din exploatare de 151,19 milioane lei, cu 2,71% peste cele din intervalul corespondent din 2016, în timp ce profitul net a coborât, în același interval de raportare, cu 20,44%, la 9,61 milioane lei, de la 12,08 milioane lei.

În anul 2016, rezultatul net global a fost de16,48 milioane lei, cu 113,19% peste cel de 7,73 milioane lei din anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
carbochim
bvb
bursa
asf
rascumparare
vienna investment trust