Războiul din Ucraina contribuie la dublarea profitului net semestrial al TTS, cel mai mare transportator fluvial român

Războiul din Ucraina contribuie la dublarea profitului net semestrial al TTS, cel mai mare transportator fluvial român
scris 29 aug 2022

Într-un context de ameliorare a marjelor și a creșterii oportunităților tramsporturilor pe Dunăre începând cu luna martie, fenomene semnalate de Profit.ro, Transport Trade Services vine cu rezultate drastic ameliorate la S1. „În condițiile generate de reconfigurarea lanțurilor logistice – efecte ale războiului din Ucraina, care au condus la modificări substanțiale ale condițiilor de piață, Grupul TTS a înregistrat creșteri, atât ale cifrei de afaceri, cât și ale nivelului de profitabilitate.”

Transport Trade Services (TTS), lider în transportul fluvial românesc, a realizat în primul semestru venituri consolidate de 402,39 milioane lei, cu 46,89% mai mari decât cele de 273,94 milioane lei din perioada similară a anului trecut. Este o performanță obținută în contextul unei majorări cu 4,49% a cantităților procesate, la 7,68 milioane tone, de la 7,35 milioane tone.

Profit.ro a semnalat la începutul verii, în urma unor discuții cu conducerea companiei că șocul din Ucraina mai degrabă a creat oportunități de business decât să bulverseze activitatea obișnuită pe Dunăre. Acum, compania oferă detalii despre impactul schimbărilor recente asupra traficului pe Dunărea de Jos.

MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impuls CITEȘTE ȘI MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impuls

“Piața serviciilor de transport fluvial pe Dunăre și piața serviciilor de operare portuară în Constanta, au fost puternic influențate de efectele războiului din Ucraina. Aceste efecte s-au manifestat cu precădere în trimestrul al doilea al anului și au condus în primul rând la creșterea masivă a fluxurilor de produse agricole, alimentate atât de exporturile ucrainene de cereale, cât și de revenirea fluxurilor de cereale din Serbia și Ungaria – oprite o lungă perioadă din cauza distorsiunilor din piata cerealelor”, spune compania în raportarea semestrială. “În același timp, ca efect al sancțiunilor economice aplicate Rusiei, s-au redus semnificativ o parte din fluxurile de materii prime minerale (bauxită și materii prime pentru industria siderurgică) și au dispărut din piață o parte din fluxurilor de îngrășăminte chimice.”

Romcarbon își dublează profitul net semestrial CITEȘTE ȘI Romcarbon își dublează profitul net semestrial

Cheltuielile cu materiile prime și materialele au crescut cu 70,47%, la 60,75 milioane lei, de la 34,72 milioane lei. Directorul general adjunct, Ion Stanciu, a declarat pentru Profit.ro că, în ceea ce privește costurile cu motorina, acestea sunt mutate către clienții în baza unor formule prevăzute în contracte. Scumpirea accelerată a carburanților ar fi putut pune societatea pe picior greșit , dar partenerii au ținut cont în renegocieri de dublarea instantanee a prețului la motorină și au acceptat modificarea de tarife. „M-a surprins în sens pozitiv”, spunea Ion Stanciu, director general adjunct al TTS. „Au reacționat în câteva zile. A fost incredibil.”

Cheltuielile cu subcontractorii reprezintă cea mai mare parte a costurilor și în prima jumătate a acestui an s-au ridicat la 150,19 milioane lei, în creștere cu 67,19% față de 89,83 milioane lei în intervalul corespondent din 2021.

Impact Developer & Contractor închide o tranzacție-fulger. Compania a vândut o treime din acțiunile țintite în operațiunea de majorare a capitalului social CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor închide o tranzacție-fulger. Compania a vândut o treime din acțiunile țintite în operațiunea de majorare a capitalului social

Transport Trade Services afișează un rezultat net global semestrial de 61,16 milioane lei, în creștere cu 116,95% față de cel de 28,19 milioane lei de la S1 2021. După primul trimestru, înainte de schimbarea peisajului traficului de la Dunăre odată cu declanșarea conflictului din Ucraina, câștigul net era de 8,52 milioane lei. Aceasta înseamnă că profitul net de la T2 a fost de peste 6 ori mai mare decât cel din primele 3 luni ale anului.

TTS s-a listat în urma unei operațiuni de piață în care au fost vândute 50% din acțiuni pentru 288 milioane lei. În urma ofertei au intrat în acționariat fondurile de pensii NN și Aegon, cu participații de 10,18%, și, respectiv, 6,46%, precum și Pavăl Holding, vehiculul de investiții bursiere al fondatorilor retailerului Dedeman, cu o deținere de 5,33% din titluri, și fondul sectorial britanic Utilico, care a acumulat un pachet de acțiuni echivalent cu 5% din capitalul social.

Digi Communications își majorează afacerile cu 20% prin aportul unei explozii a veniturilor din Spania. Vânzarea operațiunilor din Ungaria duce profitul net la 415 milioane euro CITEȘTE ȘI Digi Communications își majorează afacerile cu 20% prin aportul unei explozii a veniturilor din Spania. Vânzarea operațiunilor din Ungaria duce profitul net la 415 milioane euro

La data de 30 iunie, compania avea active totale de 899,80 milioane lei, în creștere cu 12,90% față de cele de 796,97 milioane lei prinse în bilanț la sfârșitul anului trecut și care au fost baza de calcul pentru investitori la oferta publică primară. Compania a anunțat o investiție de 2,4 milioane euro, respectiv achiziția a 8 barje cu o capacitate cumulată de 13,600 de tone, a unui doc plutitor și a unui ponton în cadrul unei licitații în procedura de faliment. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 47,54%, la 198,36 milioane lei, de la 134,44 milioane lei.

La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 9,40 lei/acțiune, Transport Trade Services are o capitalizare de piață de 564,00 milioane lei (115,79 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
tts
bvb
bursa
paval holding
nn pensii
aegon
utilico