Romgaz și acțiunile bancare, 60% din rulajul de la BVB

Romgaz și acțiunile bancare, 60% din rulajul de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 nov 2015

Primele cele mai tranzacționate titluri au acaparat astăzi interesul investitorilor de la Bcucurești într-o zi în care schimburile s-au cifrat la mai puțin de 4 milioane euro pe segmentul acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astăzi am consemnat la Bursa de Valori București o ședință ușor pozitivă, chiar dacă indicele BET nu a reușit să recupereze total, închizând săptămâna cu o pierdere de 0,8%, la nivelul de 7.230,76 puncte. Indicele energetic BET-NG și indicele compozit BET Plus au avut creșteri comparabile, de 0,37% și, respectiv, 0,36%. Notă discordantă a făcut indicele financiar BET-FI, care a închis la valoarea de 30.694,60 puncte, în scădere cu 0,23%.

Sesiunea bursieră a fost marcată de o lichiditate mai degrabă modestă, cel mai bun rulaj, de 4,08 milioane lei, consemnându-se pe titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD), care au urcat cu 1,13%, până la prețul de 12,54 lei/acțiune. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a Băncii Transilvania (TLV), a crescut cu 0,19%, până la prețul de 2,60 lei/acțiune pe volume echivalente cu 3,01 milioane lei. O valoare de tranzacționare ușor superioară, respectiv 3,14 milioane lei, au avut-o titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au urcat cu 0,52%, chiar dacă rămân, la prețul de 28,75 lei/acțiune, în zona minimelor de la listarea acestei companii în noiembrie 2013.

Dacă la primele trei companii din top tranzacționare se adaugă transferurile de puțin peste 214.000 de lei pe titlurile Băncii Comerciale Carpatica (BCC) care au crescut cu 6,14%, reiese că astăzi titlurile bancare împreună cu cele ale Romgaz au asigurat transferuri de 10,44 milioane lei, reprezentând 60% din rulajul de 17,29 milioane lei al pieței de acțiuni.

Acțiunile OMV Petrom (SNP) și cele ale Transelectrica (TEL), ambele ușor "pe verde", au adunat transferuri de 1,72 milioane lei și, respectiv 1,04 milioane lei. În rest, niciun alt emitent de la cota BVB nu a mai depășit o valoare a tranzacțiilor de un milion de lei. Se rermarcă volumele foarte slabe, ușor sub 460.000 de lei, pe acțiunile Fondului Proprietatea (FP), care au pierdut 0,12%, până la prețul de 0,818 lei/acțiune. Pe piața deal nu a fost înregistrată astăzi nicio operațiune.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca comerciala carpatica
brd
banca transilvania
fondul proprietatea