Safetech Innovations, prima companie de securitate cibernetică listată la BVB, pregătește o filială în Marea Britanie, cu un punct de lucru în SUA

Safetech Innovations, prima companie de securitate cibernetică listată la BVB, pregătește o filială în Marea Britanie, cu un punct de lucru în SUA

Victor Gansac CEO Safetech Innovations

scris 24 mai 2021

Compania de securitate cibernetică Safetech Innovations, care s-a listat la bursă la începutul anului, își propune să crească capitalul social și să atragă bani de la investitorii BVB pentru a se extinde în Marea Britanie. Compania intenționează să înceapă procedura de atragere de capital după finalizarea distribuției dividendelor din profiturile nete din 2020.

Safetech intenționează să înființeze o filială în Marea Britanie, cu un punct de lucru în SUA. Compania a purtat deja discuții preliminare cu un startup din Marea Britanie care va deține o participație minoritară în noua companie înființată de Safetech Innovations.

Compania a raportat în primele trei luni ale anului 2021 venituri operaționale de 6,5 milioane lei, cu 162% în plus față de aceeași perioadă a anului trecut, cifră de afaceri de 4,4 milioane lei, în creștere cu 116% comparativ cu primul trimestru din 2020 și un profit net de 284 mii de lei, cu 190% mai mult față de primele trei luni ale anului trecut. Compania estimează că în 2021, cifra de afaceri va ajunge la 20 de milioane de lei, iar profitul net va atinge un maxim istoric de 4,5 milioane de lei în contextul cererii tot mai ridicate pentru soluții de securitate cibernetică.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

„Observăm o cerere în creștere pentru servicii de securitate cibernetică atât în România, cât și pe piețele externe, determinată în primul rând de trecerea la munca de la distanță dictată de pandemia globală. Chiar în măsura în care campaniile de vaccinare progresează și restricțiile se ridică, este clar că organizațiile vor menține, cel puțin într-o oarecare măsură, modelul Work from Home. Acest lucru înseamnă că respectivele companii vor trebui să se concentreze mai mult pe aspectele de securitate cibernetică pentru a asigura securitatea rețelelor acestora, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi pentru a ne crește cota de piață atât în România cât și în străinătate”, a declarat Victor Gânsac, CEO al Safetech Innovations.

În afară de adaptarea modelului WFH de către companii, de la IMM-uri la multinaționale, în primele trei luni ale anului 2021, Safetech Innovations a remarcat o cerere tot mai mare venită din partea operatorilor de servicii esențiale și furnizorilor de servicii digitale în contextul transpunerii directivei NIS la sfârșitul anului trecut în legislația română.

Creșterea veniturilor în primul trimestru al anului 2021 a fost determinată în primul rând de o creștere de 343% a veniturilor din soluțiile de securitate - întreținere, asistență și implementarea soluțiilor de securitate. Veniturile din serviciile de securitate au crescut cu 11%, ajungând la 1,6 milioane de lei. 28% din cifra de afaceri generată în primul trimestru de către Safetech Innovations reprezintă rezultatul contractelor recurente cu clienți care sunt facturați lunar și care au durată medie de 3 ani. Aceste contracte, semnate pe tot parcursul anului 2020, au contribuit în mod semnificativ la creșterea profitului Safetech. În 2020, Safetech Innovations a semnat contracte recurente pentru perioade cuprinse între 2 și 3 ani, cu o valoare totală de 3 milioane de euro pentru servicii 24/7 de monitorizare și răspuns la incidente de securitate cibernetică și servicii de guvernanță pentru securitatea informației.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

 În 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 14,7 milioane de lei și un profit net de 3,1 milioane de lei. Adunarea Generală a Acționarilor din aprilie 2021 a aprobat implementarea unui model de dividend hibrid - capitalizare de 2,5 milioane lei din profit, precum și distribuirea dividendului în numerar în valoare de 437.500 lei. Astfel, acționarii vor primi, pentru fiecare acțiune deținută, patru acțiuni SAFE gratuite, precum și 0,14 lei. Ex-data dividendului în numerar este 17 iulie 2021, iar data plății este 30 iulie. Pentru acțiunile gratuite, ex-data este 19 iulie, iar data plății este 21 iulie.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 150 de milioane de lei. De la debut și până acum, investitorii au tranzacționat acțiuni SAFE în valoare totală de 23,6 milioane de lei, ceea ce se transpune într-o valoare medie tranzacționată zilnic de 1,1 milioane de lei. În data de 24 mai 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare din primul trimestru al anului 2021, acțiunile SAFE erau tranzacționate la 48.95 lei/acțiune, o creștere de 104% față de prețul din 29 ianuarie 2021, când a avut loc prima zi de tranzacționare.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este dedicată exclusiv securității in-formației de pe piața de profil din România, care furnizează atât servicii în domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. 

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%.

Safetech Innovations este prima companie de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
safetech innovations
listare
bvb
piata aero