Și șeful Hidroelectrica, nu doar compania, a avut o zi bună pe bursă

Și șeful Hidroelectrica, nu doar compania, a avut o zi bună pe bursă
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 13 iul 2023

Valoarea acțiunilor deținute de președintele directoratului Hidroelectrica (H2O), Nicolae Badea, la compania pe care o conduce s-a majorat cu peste 16 mii de lei la finalul primei zile de tranzacționare, comparativ cu prețul de achiziție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

CEO-ul Hidroelectrica a subscris 1.606 acțiuni H2O la 100,88 de lei/acțiune, în timp ce cotațiile acțiunilor Hidroelectrica au crescut în prima zi de tranzacționare la 111,3 lei/acțiune.

Cum cotațiile sunt cu mai mult de 10% peste prețul plătit de Badea, 162.013 lei (32.723 euro) în total pe pachetul achiziționat, rezultă că valoarea acestuia a crescut cu 16.735 lei (sau 3.380 de euro) la finalul primei zile de tranzacționare a acțiunilor H2O.

Hidroelectrica intră repede în indicii agențiilor MSCI și FTSE Russell CITEȘTE ȘI Hidroelectrica intră repede în indicii agențiilor MSCI și FTSE Russell

Badea nu este singurul membru al conducerii care a achiziționat acțiuni la propria companie. Karoly Borbely, membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, a cumpărat la rândul său 713 acțiuni a același preț, de 100,88 lei/acțiune

La prima zi în ring, acțiunea Hidroelectrica a energizat miercuri bursa. Indicele BET sa-a apropiat de nivelul de 13.000 de puncte pentru prima dată în utlimele 13 luni.

Profitând și de un elan la cumpărare pe bursele mari ale lumii, piața de acțiuni de la București a avut una din cele mai bune zile din istoria sa. Investitorii au fost „la butoane” în ziua cea mare a listării Hidroelectrica (H2O), emitent care s-a bucurat de suprasubscriere în oferta sa publică având o valoare de 9,28 miliarde lei (1,88 milioarde euro).

Un consens în discuțiile avute de Profit.ro cu persoane active în piață este acela că volumele au fost peste așteptări. Tranzacțiile cu acțiuni Hidroelectrica s-au ridicat la 759,71 milioane lei (153,56 milioane euro). Cele 6,81 milioane acțiuni schimbate reprezintă 1,51% din totalul titluirilor și au fost echivalentul a 8,73% din cele 78,00 milioane de acțiuni puse în vânzare de Fondul Proprietatea (FP) fără opțiunea de supra-alocare.

Utilizând mecanisme rapide de includere a companiilor nou-listate, agențiile de evaluare financiară ce alcătuiesc indici globali urmăriți ca repere de performanță de fondurile de investiții au anunțat că Hidroelectrica devine parte a indicilor în componența cărora sunt acțiuni românești. Atât MSCI, cât și FTSE Russell au notificat piețele asupra includerii imediate a noului emitent de la cota bursei românești în componența unor indici de profil.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
nicolae badea