SIF Muntenia lasă acționarii să aleagă: dividende sau program de răscumpărări

SIF Muntenia lasă acționarii să aleagă: dividende sau program de răscumpărări

Sursa foto: Denisismagilov / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mar 2019

Pentru Adunarea Generală a Acționarilor de bilanț, conducerea SIF Muntenia lansează 2 variante de distribuție a câștigului pe anul 2018, respectiv distribuirea unui dividend brut de 0,019 lei/acțiune, cu randament net de aproape 3% și un program de răscumpărări pentru 4,6% din acțiunile proprii, în vederea reducerii capitalului social.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Consiliul de Administrație al SIF Muntenia (SIF4) a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru data de 22-23 aprilie, cel mai important punct pe ordinea de zi fiind distribuirea sumelor cuvenite acționarilor din profitul net de 22,80 milioane lei obținut de societate anul trecut.

Acționarii vor avea de optat între 2 variante. Prima dintre acestea menționează o rată de distribuție de 67% a câștigului net, echivalentul a 15,33 milioane lei, prin acordarea unui dividend brut de 0,019 lei/acțiune care, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de 0,6160 lei/acțiune al titlurilor SIF Muntenia, poartă un randament de 2,93%. Data plății ar urma să fie 23 septembrie.

În cazul unui vot favorabil nu se va mai supune la vot a 2-a variantă, însă dacă opțiunea rămâne deschisă, acționarii vor avea prilejul să voteze într-o Adunare Generală Extraordinară a Acționarilor derularea unui program de răscumpărări pentru un număr de 37,03 milioane acțiuni proprii, reprezentând 4,59% dn capitalul social. Titlurile dobândite de societate prin achiziții din piață într-un interval de 18 luni de la publicarea deciziei în Monitorul Oficial ar urma să fie anulate, în vederea reducerii capitalului social.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif muntenia
bvb
bursa
dividende