SIF Oltenia își majorează participația la Antibiotice Iași, valoarea pachetului deținut depășește 100 milioane lei

SIF Oltenia își majorează participația la Antibiotice Iași, valoarea pachetului deținut depășește 100 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 aug 2021

SIF Oltenia este cumpărătorul din tranzacția de 10 milioane lei cu titluri ale companiei Antibiotice Iași, anunțată de Profit.ro, majorându-și astfel deținerea la 26% din capitalul social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SIF Oltenia (SIF5), societatea din structura indicelui BET-FI cu cel mai lichid portofoliu, și-a mărit expunerea pe Antibiotice Iași. Emitentul cu sediul în Craiova a cumpărat din piața deal, într-o tranzacție specială, un număr de 18 milioane acțiuni Antibiotice Iași (ATB), reprezentând 2,68% din capitalul social al producătorului de medicamente.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Astfel, SIF-ul și-a majorat participația la 26,13% din titluri. La prețul de 0,5900 lei/acțiune al schimbului respective, efectuat cu 7,27% peste referință, valoarea pachetului deținut se ridică la 103,49 milioane lei (20,99 milioane euro). Acționarul majoritar este Ministerul Sănătății, cu o expunere pe 53,02% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
sif oltenia